Welke schoenen neem je mee op reis?

Ik ga op reis en ik neem mee.. schoenen! Maar welke? Op reis pak je natuurlijk het liefst zo efficiënt mogelijk je tas in. Voor schoenenliefhebbers is dit dan ook een hel, aangezien schoenen zo ontzettend veel ruimte in nemen. Dat wordt dus kiezen!

Maar hoe bepaal je nou welk schoeisel jij het beste mee kunt nemen? Dat is vooral afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken. Een stedentrip naar Parijs vraagt namelijk om een ander soort schoen dan een trektocht door de jungle.

Het is vooral belangrijk dat je comfortabel zittende schoenen meeneemt op reis. Zorg dus dat je in ieder geval één paar schoenen goed hebt ingelopen, zodat je niet je hele vakantie met blaren rondloopt. Daarnaast is het slim om maximaal drie paar schoenen mee te nemen. Meer gaat waarschijnlijk toch niet passen.

Of je kunt natuurlijk beperken op andere spullen, zoals kleding. Twijfel jij welke schoenen je mee moet nemen op vakantie? Lees hier 5 tips over welke schoenen je niet mag vergeten op jouw volgende reis!

Sneakers

De sneaker is eigenlijk de meest veelzijdige schoen die je mee kunt nemen op reis. Op een goed zittende sneaker kun je al gauw een paar uur lopen. Zo is de schoen handig voor een makkelijke wandeling door de natuur, maar ook voor een lange wandeldag door de stad. Wil je ‘s avonds ook nog even de stad in? Ook dan staat een sneaker vaak bij een hoop outfits hartstikke leuk. Hou bij het kiezen van een sneaker dus comfort en de nieuwste sneaker trends in je achterhoofd en je zit sowieso goed op je volgende reis.

Wandelschoenen

Ga jij veel wandelen en/of hiken op reis? Dan is een wandelschoen onmisbaar. Wandelschoenen zorgen ervoor dat je uren kunt blijven lopen zonder last te krijgen van blaren of andere kwaaltjes achteraf. Tenminste, dan moet je wel de juiste schoen uitzoeken en ze van tevoren natuurlijk even inlopen. Het nadeel van wandelschoenen is dat ze vaak redelijk zwaar zijn en veel ruimte innemen in jouw tas of koffer. Doe ze daarom aan in het vliegtuig en wanneer je je op andere momenten met al je spullen moet verplaatsen. Zo bespaar je weer wat ruimte!

Slippers

Tijdens een zonvakantie zijn slippers absoluut noodzakelijk. Deze trek je gemakkelijk aan en uit op het strand of je loopt er even mee naar de supermarkt. Het is heerlijk om je voeten op een warme bestemming even niet op te sluiten in een warme schoen. Op slippers hou je het echter niet al te lang vol, dus het is vooral een makkelijke schoen voor tussendoor. Zo zijn ze super handig voor als je even naar buiten moet, maar ook wanneer je in een hostel naar de badkamer gaat. Daarnaast nemen ze niet veel ruimte in, waardoor je ze altijd erbij kunt proppen in je tas.

Sandalen

Naast slippers zorgen ook sandalen ervoor dat je lekker met de tenen bloot de warmte tegemoet kunt gaan. Wat betreft comfort zitten sandalen echter nét wat steviger dan slippers. Hierdoor hou je het met een goed paar sandalen vaak lang vol tijdens een dagje wandelen. Daarnaast is een paar leuke sandalen ook ideaal om aan te trekken wanneer je ‘s avonds bijvoorbeeld uit eten gaat. Tevens zijn deze schoenen redelijk licht waardoor ze niet te veel plek opeisen in jouw tas.

Waterschoenen

Ga jij op vakantie naar een bestemming met veel kiezelstenenstranden of veel rotsen in het water? Dan is het misschien handig om een paar waterschoenen mee te nemen. De waterschoen heeft misschien geen prioriteit, maar is wel zeker handig wanneer je een echte waterrat bent. Als je houdt van snorkelen en veel zwemmen is een paar waterschoenen in je tas stoppen geen overbodige luxe. Gelukkig is ook deze schoen licht om mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 27 oktober 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over welke schoenen je moet meenemen op reis, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com