Dagboek van een wereldreis

Dinsdag 12 maart (dag 129)

Jawel, ik ben in Pokhara gearriveerd. Veilig en wel, en voor de eerste keer van mijn leven met een helikopter gevlogen. Het werd nog even spannend, want zoals ik had kunnen verwachten vloog Royal Nepal Airlines natuurlijk wel vandaag en liet de komst van de helikopter van Everest Air lang op zich wachten. Maar na anderhalf uur konden ik en mijn mede-gestrande-passagiers in de kleine helikopter plaatsnemen.

We zaten knus tegen elkaar aan met onze rugzakken op schoot. De vlucht duurde maar 25 minuten. Vanuit de raampjes had je een prachtig uitzicht op de omgeving, vooral als de helikopter rakelings langs een bergwand vloog. In krap een half uur legde ik dezelfde afstand af waar ik op de grond een week over heb gedaan. Ik ben wel blij weg te zijn uit Jomsom, want er viel daar niets, maar dan ook echt niets, te beleven.

Na een behoorlijk voedzaam ontbijt in Pokhara (want ik denk dat ik wel een aantal kilo’s ben afgevallen) wat zaken geregeld. Terug naar mijn hotel waar ik een hoop spullen had achtergelaten en mijn geld teruggevraagd voor m’n mislukte ticket van Nepal Airways. Tot mijn verbazing ging het redelijk soepel en kreeg ik vrij snel mijn geld terug, maar wel in roepia’s in plaats van dollars en tegen een ongunstige wisselkoers. Met een gehuurde fiets geracet naar het postkantoor aan het andere uiteinde van de stad (m’n benen zijn nu immers getraind) waar ik sinds Calcutta eindelijk weer een brief bij het poste restante loket vond.

► Verder lezen naar woensdag 13 maart.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam