Dagboek van een wereldreis

Vrijdag 15 maart (dag 132)

De Zwitser van gisteravond nam me mee naar een van de duurste restaurants van Kathmandu. We zijn daar beland toen ik zei dat ik wel meeging naar het restaurant waar hij naartoe wilde. Maar na afloop betaalde hij ook mijn rekening! Ik stond erop dat ik mijn eigen rekening wilde betalen, maar dat haalde niks uit. Waar vind je nog zulke reizigers tegenwoordig? En hij kende me pas een paar uur. (Stilletjes hoop ik meer van dit soort reizigers tegen te komen – goed voor m’n budget.)

Ik heb mijn rekening voor een klein deel goedgemaakt door hem gisteravond in ons hotel nog op een biertje te trakteren. Vandaag vooral dingen, of liever gezegd, mijn onopgeloste vragen, proberen uit te zoeken. Is het bijvoorbeeld mogelijk van Birma over land naar Thailand te reizen? Ik heb de Birmese ambassade gebeld en in tegenstelling tot alle geruchten was het antwoord dus NEE.

Vervolgens heb ik maar een vliegreis naar Bangkok geboekt met Thai Airways voor volgende week en mijn hoofd gebroken over welke route ik daar zal volgen. Handig om door te geven aan het thuisfront voor de poste restante brieven, maar ik ben er nog niet uit. Nog maar een nachtje over slapen. Ik zit nu echter nog in een pub (Tom & Jerry) een Golden Dream cocktail te drinken. De muziek staat keihard, wat een stel Amerikaanse blonde meiden er niet van weerhoudt er bovenuit te schreeuwen.

► Verder lezen naar zaterdag 16 maart.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam