Dagboek van een wereldreis

Donderdag 21 maart (dag 138)

Omdat ik eerst naar Laos en Vietnam wil voordat ik uitgebreid in Thailand ga rondreizen (ik kom hier waarschijnlijk toch weer terug om goedkoop naar Amerika te vliegen), probeerde ik eerst een visum voor Laos te regelen. De ambassade van Laos was een eind weg, maar door er naartoe te lopen krijg je een goede eerste indruk van de stad.

Wat me meteen (eigenlijk gisteravond al) opviel is hoe westers het hier is! Dit is dus een cultuurshock in de omgekeerde richting, na India en Nepal. Gisteravond in de taxi op weg van het vliegveld naar ons hotel was de eerste keer sinds mijn autorit naar Schiphol dat ik op een echte snelweg reed. Geen riksja’s, koeien, zwervers en gaten in en op het wegdek, maar moderne bolides (voornamelijk uit Japan) met airconditioning en zelfs systemen om de uitstoot van giftige gassen te beperken. Ik heb gegeten bij McDonald’s, ik heb geld gepind uit een geldautomaat (ik was al bijna mijn pincode vergeten), ik heb halfvolle melk gedronken bij 7-Eleven en ik heb moeten wachten voor een stoplicht dat op rood stond!

De ambassade van Laos was natuurlijk weer verhuisd naar het andere uiteinde van de stad, zodat ik morgen nog maar eens een poging ga wagen. Ja, ik heb nog maar weinig toeristische dingen gezien in Bangkok, maar ik heb wel al een goed gevoel over deze stad. Nu maar hopen dat dat goede gevoel ook blijft.

► Verder lezen naar vrijdag 22 maart.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam