Dagboek van een wereldreis

Woensdag 22 november (dag 18)

Meer dan vijftig kantoortjes van binnen gezien, zo leek het. Het was vandaag een zogenaamde “regeldag”. Ronald wilde informatie over een goedkoop vliegticket naar Amsterdam, al dan niet via Istanbul, en ik probeerde een visum voor Bahrein en Saudi-Arabië te regelen en/of meer te weten te komen over goedkope vliegtickets naar bestemmingen in het oosten.

Het krijgen van informatie lukte, het krijgen van een visum lukte niet. Naar de ambassade van Bahrein, maar daar werd ik uitgelachen omdat ik geen letter of recommendation van de Nederlandse ambassade bij me had. Wie het laatst lacht, lacht het best, dus ging ik naar de Nederlandse consul voor die brief. Tijdje met de consul gesproken en uitgelegd wat ik wilde, waarna ik zonder veel problemen de gewilde letter of recommendation kreeg.

Met de brief (haha) naar de ambassade van Bahrein, waar ik toch géén visum kreeg. Ik zou het pas over een week horen, mij in onwetendheid latende over wat te doen als Ronald terugkeert naar Nederland. Toch maar vele, vele kantoortjes van reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen binnengestapt om de duizend-en-één mogelijkheden te onderzoeken om naar het oosten te reizen. Ik weet nu eigenlijk teveel. Er zijn vele maatschappijen die naar dezelfde plek vliegen en er zijn veel verschillende prijzen van dezelfde maatschappijen. Vannacht ga ik alles maar eens rustig op een rijtje zetten.

► Verder lezen naar donderdag 23 november.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam