Handige en leuke gadgets voor kinderen in de vakantie van 2017

Het is het moment waar velen het hele jaar naar uitkijken: de zomervakantie! Eindelijk een paar weken weg van vervelende collega’s of klasgenoten, en vreemde culturen opsnuiven of gewoon de hele dag niks doen. Voor ouders die reizen met kinderen is de grote vakantie ook altijd weer een uitdaging, of je nou in de file staat op een snelweg in Zuid-Frankrijk of urenlang in de rij staat voor de security check op Schiphol.

Gelukkig ben je de stress altijd weer snel vergeten als je aan de rand van het zwembad ligt, én zijn er talloze handige gadgets voor kinderen die het reizen leuker en aangenamer maken. Hier hebben we enkele nieuwe en leuke reisartikelen op een rij gezet voor kinderen in de vakantie van 2017. Zet het op je meeneemlijst!

UV-werende zwemkleding

Elke ouder wil zijn kids natuurlijk goed beschermen tegen de zon en schadelijke UV-straling. Met alleen smeren en een simpel badpak red je dat vaak niet. Het Nieuw-Zeelandse merk Snapper Rock zorgt voor extra bescherming met UV-werende zwemkleding voor kinderen van 0 tot en met 16 jaar. De kleding heeft een bescherming van UPF50+ en heeft een geweldige variatie aan kleuren, prints en dessins. De collectie bestaat uit zwempakjes, shorts, badpakken, tankini’s, tuniekjes en shirts en is verkrijgbaar via www.uv-fashions.nl, diverse kindermode winkels en grote warenhuizen. Handig om je kroost voor zonnebrand te behoeden!

Geinig en opvallend strandlaken

In drukke en toeristische oorden kun je je borst weer nat maken. Vind dan maar eens een goed plekje op het strand, dat je kinderen makkelijk kunnen terugvinden. Het helpt als je een geinig en opvallend strandlaken uitrolt. Wat dacht je van een handdoek met een rode bus? Het Spaanse merk Balvi maakt grappige stranddoeken, ook bijvoorbeeld van een retro cassettebandje. Bij verschillende webwinkels te koop voor 29,95, zoals www.gadgethouse.nl

Kussen voor benen in het vliegtuig

Op lange vluchten is het prettig als je een beetje kunt slapen, en dat geldt zeker voor kinderen. In een vliegtuigstoel kunnen de meeste kleine kinderen echter niet met hun benen bij de grond. Ze leggen dus je benen op jouw schoot, waardoor je als ouder het slapen wel kunt vergeten. Gelukkig is er een opblaasbaar kussen te koop dat precies voor de stoel past, zodat kinderen in het vliegtuig lekker hun benen kunnen strekken. De leg rest travel pillow is er van verschillende merken, waaronder Fly Tot (www.fly-tot.com), Plane Pal (www.planepal.co.uk) en 1st Class Kid (www.1stclasskid.com).

Air Deck kaartspel

Een kaartspel meenemen op reis is altijd leuk: kaarten kunnen ouders en kinderen samen en het haalt die koters even weg achter het schermpje van iPad, iPhone of laptop. Alleen heb je soms een gebrek aan ruimte, als je bijvoorbeeld alleen een smal uitklaptafeltje in trein of vliegtuig tot je beschikking hebt. Het Air Deck kaartspel is daarvoor de oplossing: het zijn kaarten die wat smaller en kleiner zijn en speciaal ontworpen zijn voor mensen op reis. De kaarten zijn bovendien lichtgewicht, wasbaar en waterdicht, zodat je ook op het strand of in het zwembad een potje kunt klaverjassen. Leverbaar vanaf juli 2017. Meer info vind je op www.kickstarter.com

Het Enige Boek in je Koffer

Natuurlijk, het meenemen van boeken is nogal ouderwets als je met kinderen op vakantie gaat. Een iPad of laptop volstaat meestal wel. Als je toch één boek wilt meenemen, is Het Enige Boek in je Koffer misschien een idee. Dit is een gloednieuw voorleesboek voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar, gemaakt door de verhalenmakers ‘Pip & Maki’. Met ,,knotsgekke versjes en grappige verhaaltjes”, zoals over Timo die naar de dierentuin gaat en alleen maar dinosaurussen wil zien. Het is te koop voor € 17,50. Website: www.pipmaki.nl

Voor het laatst bijgewerkt op 26 juni 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over handige en leuke gadgets voor kinderen in de vakantie van 2017, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Snapper Rock; Balvi; Plane Pal; Pip & Maki.

Zomer 2020Zomer 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!