GuineeReizen en vakantie in Guinee

Kerngegevens

– Oppervlakte: 245.857 vierkante kilometer (6 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 11.176.026 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 45 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Conakry;
– Talen: Frans (officieel), etnische talen;
– Munteenheid: Guineese Frank (GNF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1100 (2012).

Informatie over visum Guinee

Reizen en vakantie in GuineeStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Guinee. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering, een boekingsverklaring van een reisbureau of een vliegticket voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming. Maak een uitdraai van je vluchtschema of je e-ticket en neem dat mee naar de ambassade.

Een toeristenvisum is geldig voor een maand kun je aanvragen bij de Ambassade van Guinee in Brussel. Voor de aanvraag van een visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren.

Verder is een vaccinatie tegen Gele Koorts verplicht. Vergeet dus niet het gele vaccinatieboekje in je handbagage te stoppen als je naar Guinee reist.

Communicatie in Guinee

Internationaal toegangsnummer: +224.
Alarmnummer noodgevallen: 122.
Alarmnummer ambulance: 44 20 20.
Alarmnummer politie: 122.
Alarmnummer brandweer: 1717.

Tijdsverschil met Guinee

In onze winter is het in Guinee 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Guinee 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Guinee

De elektriciteit in Guinee is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt op veel plaatsen Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen. Er worden echter ook stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor drie ronde pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by