SenegalReizen en vakantie in Senegal

Kerngegevens

– Oppervlakte: 196.722 vierkante kilometer (bijna 5 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 13.300.410 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 68 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Dakar;
– Talen: Frans (officieel), Wolof, Pulaar, Jola, Mandinka;
– Munteenheid: West-Afrikaanse Frank (XOF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1900 (2012).

Informatie over visum Senegal

Reizen en vakantie in SenegalStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Senegal. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of de vlucht naar een volgende bestemming.

Een visum kun je aanvragen via de website van de Senegalese immigratiedienst: www.visasenegal.sn. Ook moet je het visum dan al betalen. Dat kan met een bankpas met het Maestro-logo of een creditcard. Je kunt het visum daarna ophalen bij de Ambassade van Senegal in Brussel of bij aankomst op de internationale luchthaven in de hoofdstad Dakar. Om lange wachttijden op het vliegveld te voorkomen, wordt aangeraden het visum voor vertrek bij de ambassade op te halen.

Communicatie in Senegal

Internationaal toegangsnummer: +221.
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.

Alarmnummer ambulance

In Senegal is geen landelijk overkoepelend telefoonnummer voor de ambulance bekend. Bij medische kwesties kun je contact opnemen met een lokale kliniek, ambulancedienst of ziekenhuis. Voor een ambulancedienst in de hoofdstad Dakar kun je terecht bij SOS MEDECIN Senegal, www.sosmedecinsenegal.org. Een landelijk werkende ambulancedienst is SAMU National, www.samu.sn, alarmnummer 1515.

Tijdsverschil met Senegal

In onze winter is het in Senegal 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Senegal 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Senegal

De elektriciteit in Senegal is 230 volt, met een frequentie van 50 Hertz.Het land gebruikt zowel Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers, als triangelvormige Zuid-Afrikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met 3 ronde pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Hou rekening met stroomuitval en stroomstoringen.

Foto depositphotos.com/jameswest.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Afrika Mali Senegal
Sort by