Marshall EilandenReizen en vakantie naar de Marshalleilanden

Kerngegevens

– Oppervlakte: 181 vierkante kilometer (iets groter dan Texel);
– Inwoneraantal: 69.747 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 385 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Majuro;
– Talen: Engels, Marshallees;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3200 (2012).

Informatie over visum Marshalleilanden

Reizen en vakantie naar de MarshalleilandenStaatsburgers uit Nederland en België hoeven vooraf geen visum aan te vragen voor een vakantie op de Marshalleilanden. Bij aankomst kun je een toeristenvisum aanschaffen, waarmee je maximaal 30 dagen op de eilanden kunt verblijven. Wel dien je te bezitten over een paspoort dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je vakantie op de Marshalleilanden te kunnen bekostigen.

Ter plaatse kun je bij de Immigration Division je visum eventueel nog verlengen met 60 dagen. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie inwinnen bij het Consulaat van de Marshalleilanden in Zwitserland.

Bij het verlaten van de Marshalleilanden moet je vertrekbelasting betalen (departure tax). In 2015 bedroeg dit $ 20 (Amerikaanse dollars).

Communicatie op de Marshalleilanden

Internationaal toegangsnummer: +692.
Alarmnummer ambulance: 007.
Alarmnummer politie en brandweer: 625 8666.

Tijdsverschil met de Marshalleilanden

Tijdens onze wintertijd is het op Marshalleilanden 11 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op de Marshalleilanden 10 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op de Marshalleilanden

De elektriciteit op de Marshalleilanden is 110-120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Op de eilanden wordt gebruikt gemaakt van Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisspecials
Sort by