AzerbeidzjanReizen en vakantie in Azerbeidzjan

Kerngegevens
– Oppervlakte: 86.600 vierkante kilometer (twee keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 9.590.159 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 111 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Baku;
– Talen: Azerbeidzjaans;
– Munteenheid: Azerbeidzjaans Manat (AZN);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 10.700 (2012).

Informatie over visum Azerbeidzjan

Moskee in de hoofdstad Bakoe
Moskee in de hoofdstad Bakoe

Staatsburgers uit Nederland hebben een visum nodig voor een vakantie in Azerbeidzjan. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 3 maanden geldig is. Voor het aanvragen van een visum heb je twee kleurenpasfoto’s, een kopie van je vliegticket en een hotelreservering nodig. Voor een privébezoek moet je ook in het bezit zijn van een uitnodiging van je gastvrouw, -heer of -organisatie.

De behandeling van een visumaanvraag duurt ongeveer 15 dagen. Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Azerbeidzjan in Den Haag. Als je in je paspoort een stempel hebt van de onafhankelijke republiek Nagorno-Karabach, krijg je geen visum en wordt je ook niet toegelaten tot het land.

Communicatie in Azerbeidzjan

Internationaal toegangsnummer: +994.
Alarmnummer ambulance: 103.
Alarmnummer politie: 102.
Alarmnummer brandweer: 101.

Tijdsverschil met Azerbeidzjan

In Azerbeidzjan is het 3 uur later dan in Nederland. Azerbeidzjan kent net als Nederland een zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober.

Elektriciteit in Azerbeidzjan

De elektriciteit in Azerbeidzjan is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse en Belgische 2-polige stekkers, dus een wereldstekker is niet nodig.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by