Vervoer in België

Reizen met de trein in België

Reizen met de trein in België is uitstekend te doen. België heeft een uitgebreid spoorwegnetwerk tot in de uithoeken van het land, waarmee je alle steden en belangrijke plaatsen kunt bereiken. Het is makkelijk en goedkoop om in België de trein te pakken. Lees hier meer over reizen met de trein in België

Reizen met de bus in België

Reizen met de bus in BelgiëReizen met de bus in België ligt niet voor de hand. België heeft een uitgebreid spoornetwerk, waardoor je snel en gemakkelijk met de trein tussen de verschillende steden kunt reizen. Reizen met de bus kan echter handig zijn als je meer tijd hebt en kleinere plaatsen en dorpen wilt bezoeken, die geen treinstation hebben. Lees hier meer over reizen met de bus in België

Reizen met de taxi in België

Net als in Nederland kun je overal in België met de taxi reizen. In alle steden en regio’s zijn taxicentrales, die met elkaar concurreren. Taxibedrijven moeten een vergunning hebben. Je kunt bellen naar een taxicentrale, een taxi op straat aanhouden of een taxi nemen bij een taxistandplaats. Taxistandplaatsen zijn te herkennen aan oranje verkeersborden. De prijs is afhankelijk van het aantal afgelegde meters.

Voor de taxicentrales in België is ook een overkoepelende brancheorganisatie: Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur. Website: www.gtl-taxi.be.

Voor het laatst bijgewerkt op 13 mei 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vervoer in België, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam