Vervoer in België

Reizen met de bus in BelgiëReizen met de bus in België

Reizen met de bus in België ligt niet voor de hand. België heeft een uitgebreid spoornetwerk, waardoor je snel en gemakkelijk met de trein tussen de verschillende steden kunt reizen. Reizen met de bus kan echter handig zijn als je meer tijd hebt en kleinere plaatsen en dorpen wilt bezoeken, die geen treinstation hebben. Lees hier meer over reizen met de bus in België….

Reizen met de taxi in BelgiëReizen met de taxi in België

Net als in Nederland kun je overal in België met de taxi reizen. In alle steden en regio’s zijn taxicentrales, die met elkaar concurreren. Taxibedrijven moeten een vergunning hebben. Je kunt bellen naar een taxicentrale, een taxi op straat aanhouden of een taxi nemen bij een taxistandplaats. Taxistandplaatsen zijn te herkennen aan oranje verkeersborden. De prijs is afhankelijk van het aantal afgelegde meters.

Voor de taxicentrales in België is ook een overkoepelende brancheorganisatie: Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur. Website: www.gtl-taxi.be. Hieronder vind je een overzicht van de taxicentrales in de grootste steden van België.

Taxicentrales in België

Antwerpen

Brugge

Brussel

Taxiklachten

► In Brussel kun je een klacht indienen bij de Directie Taxi’s van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam