Reizen naar Fuerteventura, Canarische Eilanden, Spanje

Reizen met het vliegtuig naar Fuerteventura

Fuerteventura is het gemakkelijkste te bereiken per vliegtuig. Vanuit Nederland is het mogelijk vrijwel rechtstreeks naar het eiland te vliegen. Transavia vliegt van Amsterdam Schiphol naar Fuerteventura, met een tussenstop op Las Palmas op het eiland Gran Canaria.

De vliegtijd van Amsterdam naar Gran Canaria is ongeveer 4½ uur. De vlucht van Gran Canaria naar Fuerteventura duurt circa 20 minuten. Passagiers die doorreizen naar Fuerteventura moeten het vliegtuig in Gran Canaria wel even verlaten voor schoonmakers. De totale reistijd vanuit Nederland naar Fuerteventura bedraagt dan ongeveer 6 uur.

Vanaf de andere Canarische Eilanden kun je ook makkelijk met het vliegtuig naar Fuerteventura reizen. De regionale luchtvaartmaatschappijen Binter Canarias (www.bintercanarias.com) en Canaryfly (www.canaryfly.es) verzorgen vluchten naar Fuertevenura vanaf Gran Canaria en Tenerife. Diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf de Spaanse hoofdstad Madrid naar Fuerteventura, waaronder Iberia en Air Europa.

Buiten de vakantieperiodes kun je goedkoop naar Fuerteventura vliegen door het boeken van een last-minute vlucht. Wees dan wel flexibel met de reisperiode.

Luchthaven van Fuerteventura

Alle vluchten komen aan op Aeropuerto de Fuerteventura (FUE). Deze internationale luchthaven ligt aan de oostkant van het eiland, ongeveer 5 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Puerto del Rosario. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 15 minuten rijden naar het vakantieoord Caleta de Fuste, 45 minuten rijden naar de noordelijke plaats Corralejo en één uur rijden naar het schiereiland Jandía.

Het vliegveld wordt vooral aangedaan door chartermaatschappijen uit verschillende Europese landen, het is er altijd druk met vakantiegangers. De luchthaven staat ook wel bekend als El Matorral Airport, vernoemd naar het dichtbij gelegen plaatsje El Matorral.

Aeropuerto de Fuerteventura is een moderne luchthaven met geldautomaten, een speelterrein voor kinderen en een machine om je bagage in te pakken in plastic. Er is een duty free shop, maar artikelen hier zijn duurder dan in supermarkten en winkels op Fuerteventura zelf (dus die kun je beter daar kopen). Verder is er een apotheek en kun je shoppen bij modeboetieks, boekenwinkels, souvenirshops, een delicatessenwinkel en Finca Canarias, een winkel met Aloë Vera-producten van de Canarische Eilanden.

Voor eten en drinken kun je terecht bij restaurants, fastfoodtenten, bars en cafés. Op de hele luchthaven kun je gratis en onbeperkt gebruikmaken van wifi. In de aankomsthal vind je balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.aena.es/en/fuerteventura-airport/index.html

Vervoer van de luchthaven naar plaatsen in Fuerteventura

Taxi

Buiten de aankomsthal vind je een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar elke bestemming op Fuerteventura. Maak alleen gebruik van de officiële taxi’s en ga niet in zee met illegale taxichauffeurs die een ritje met hun eigen auto aanbieden. Kijk voor een overzicht van de tarieven op de website van Radio Taxis: www.taxisfuerteventura.es

Bus

Buslijn 3 vertrekt elk halfuur van de luchthaven naar het centrale busstation (Estación Insular de Guaguas) in de hoofdstad Puerto del Rosario, waar je kunt overstappen op een bus naar een andere plaats op het eiland. De busrit duurt ongeveer 15 minuten. Lijn 3 vertrekt elk halfuur ook naar het zuiden, naar de vakantieoorden Caleta del Fuste en Las Salinas.

Bijnlijn 10 rijdt van het vliegveld naar Puerto del Rosario en verder naar de zuidelijke badplaats Morro Jable. Buslijn 16 rijdt van de luchthaven naar Puerto del Rosario en verder naar de stad Gran Tarajal. Informatie over de dienstregeling en de tarieven kun je raadplegen op de website van Tiadhe, het openbaar vervoerbedrijf van Fuerteventura: www.tiadhe.com

Reizen met de boot naar Fuerteventura

Fuerteventura is per boot te bereiken vanaf de andere Canarische eilanden en vanaf Spanje. Fuerteventura ligt relatief dichtbij de kust van Marokko, maar naar dit Afrikaanse land zijn geen directe bootverbindingen (waarschijnlijk om vluchtelingen te weerhouden de oversteek te maken naar de Canarische Eilanden).

Gran Canaria – Fuerteventura

De Spaanse rederij Fred Olsen verzorgt twee keer per dag een veerdienst tussen Las Palmas op Gran Canaria en Morro Jable in het zuiden van Fuerteventura. De reis met de high speed catamaran duurt ongeveer 2 uur. Op de veerboot kunnen ook auto’s mee. Op de catamaran is een cafetaria. Informatie over de dienstregeling en reserveren vind je op de de website: www.fredolsen.es

Lanzarote – Fuerteventura

De veerdienstmaatschappij Naviera Armas vaart dagelijks vijf tot zes keer per dag van Playa Blanca in Lanzarote naar Corralejo in Fuerteventura. De overtocht duurt 25 minuten. Op de veerboot kunnen auto’s en caravans mee. Je kunt via de website reserveren en online inchecken, waardoor je in de haven van Lanzarote niet in de rij hoeft te staan. Website: www.navieraarmas.com

Ook Fred Olsen onderhoudt een veerdienst tussen Playa Blanca in Lanzarote en Corralejo in het noorden van Fuerteventura. Ongeveer zes keer per dag vaart er een veerboot heen en weer. De overtocht duurt 25 minuten. Kaartjes zijn te koop via de website: www.fredolsen.es

Voor het laatst bijgewerkt op 10 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Fuerteventura, Canarische Eilanden, Spanje, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam