Ambassades en consulaten in het Verenigd Koninkrijk

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van buitenlandse ambassades en consulaten in het Verenigd Koninkrijk. Deze bevinden zich in Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Grotere landen hebben vaak nog meerdere consulaten in andere grote steden in het Verenigd Koninkrijk, zoals in Edinburgh, Liverpool en Cardiff. Ook Noord-Ierland, Schotland en Wales ressorteren onder de diplomatieke vertegenwoordigingen in het Verenigd Koninkrijk .

Op de websites vind je de contactgegevens, het adres en de openingstijden van de ambassade of het consulaat. Het kan nuttig zijn als je een visum wilt aanvragen voor een land dat in Nederland geen ambassade heeft, of als je op reis bent in het Verenigd Koninkrijk. Let er op dat een ambassade in het Engels ook wel High Commission wordt genoemd, naast het internationaal gebruikelijke Embassy. Dat is handig om te weten als je dit doorgeeft aan de taxichauffeur in Londen.

Ook kun je op de websites actuele informatie vinden over de ontwikkelingen in het land. Bij de buitenlandse ambassades en consulaten kun je verder terecht voor informatie over handels- en exportmogelijkheden. Hier vind je de gegevens van de Ambassade van het Verenigd Koninkrijk in Nederland.

Ambassades en consulaten in Londen (Embassies and consulates in London, United Kingdom)

Voor het laatst bijgewerkt op 14 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over buitenlandse ambassades en consulaten in het Verenigd Koninkrijk, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam