autohuur Canada

Met autohuur de Canadese wonderen ontdekken

Niets is beter dan een heerlijke, lange roadtrip maken met een grote groep vrienden. Canada is een land dat zich uitstekend leent voor lange uren in de auto zonder dat je je ook maar een seconde verveelt. De natuurlijke wonderen waar je langs komt zijn ontelbaar en absoluut adembenemend. Ga ook een keer op vakantie naar Canada, gebruik een autoverhuurder en ontdek de Canadese wonderen op deze ultieme roadtrips, die overigens helemaal niet duur hoeven te zijn.

#1 Cabot Trail

Afstand: 300 kilometer
Duur: 2 tot 5 dagen
Waar: Cape Breton Island, Nova Scotia

Deze route loopt over Nova Scotia’s Cape Breton Island. Het wordt vaak een van de meest prachtige routes van Canada genoemd. De route loopt namelijk langs enorme kliffen, voert langs kusten en stranden en door ruige, wilde natuur. Je kunt op deze route regelmatig een tussenstop maken om te wandelen, te kajakken of te zwemmen, waardoor je deze trip zo kort of zo lang kunt maken als je zelf wilt. In de herfst kleurt het landschap prachtig oranje-geel, waardoor het geheel misschien nog wel indrukwekkender is.

Cabot Trail – foto © Flickr.com/Nicolas Raymond.

#2 Cowboy Trail

Afstand: 574 kilometer
Duur: 2 weken
Waar: Alberta

De Cowboy Trail biedt je een lange en enorm verrassende reis. Het landschap waar je doorheen rijdt is keer op keer iets nieuws. Soms lijkt het alsof je op een andere planeet terecht bent gekomen. Langs de route kun je ultiem genieten van de natuur om je heen door in een lodge te overnachten, of gewoon te kamperen, wandelingen te maken of je huurauto even achter te laten en de wildernis te paard te ontdekken. Daarnaast voert de route langs verschillende historische plekken, zoals pittoreske prairie dorpjes, die interessant zijn om te bezichtigen.

Cowboy Trail – foto © Flickr.com/Ricky Leong.

#3 Lake Superior Circle Tour

Afstand: 2100 kilometer
Duur: 2 weken
Waar: Ontario, Michigan, Wisconson, Minnesota

Deze route voert zowel door de Verenigde Staten als door Canada, rondom Lake Superior. De route wordt vaak genoemd als de mooiste route die rond een meer gaat. Dit enorme meer, wat een van de grootste zoetwatermeren ter wereld is, ligt op de grens van Canada en de Verenigde Staten, en de weg loopt er helemaal omheen. Iedere etappe van de tour wordt gekenmerkt door haar eigen unieke landschap, variërend van stranden tot rotsformaties en watervallen. Als je geluk hebt, kun je hier ook het noorderlicht zien.

Lake Superior Circle Tour – foto © Flickr.com/Sharon Mollerus.

#4 The Icefields Parkway

Afstand: 232 kilometer
Duur: 3 dagen
Waar: Alberta

Technisch gezien zou je deze route in enkele uren af kunnen leggen, maar dat zou geen recht doen aan de schoonheid die je onderweg tegenkomt. Het is dan ook beter om er een paar dagen over te doen en voldoende tijd vrij te maken voor tussenstops. De route loopt recht door de Rocky Mountains, en dat zou al genoeg moeten zeggen over het landschap. Stop bij verschillende watervallen en uitkijkpunten om de besneeuwde bergtoppen te bewonderen.

The Icefields Parkway – foto © Flickr.com/Laurent GASS.

Tot slot zijn er ook heel wat korte routes die je in een dag vanaf Vancouver of Toronto kunt afleggen. Zo heb je in de buurt van Vancouver het prachtige natuurgebied Pemberton en de Fraser Valley en rondom Toronto de imposante brug Belfotain en natuurlijk de Niagara watervallen. Schroom dus niet om voor een dagje een auto te huren en de omgeving te ontdekken. Het is de moeite waard!

Voor het laatst bijgewerkt op 21 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over met autohuur de Canadese wonderen ontdekken, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam