Trein van Senegal naar Mali

Trein SenegalAmsterdam, 24 maart 2016 – Eindelijk eens wat positief nieuws voor reizigers die een road trip door West-Afrika op hun radar hebben staan, na treurige berichten over enge epidemieën en de dreiging van doorgedraaide geesteszieken met kalasjnikovs. Over niet al te lange tijd kun je hopelijk weer met de trein van Senegal en Mali reizen, melden Afrikaanse media.

De twee landen hebben besloten de 1286 kilometer lange spoorverbinding tussen de Senegalese hoofdstad Dakar en de Malinese hoofdstad Bamako nieuw leven in te blazen. Ongeveer de helft daarvan, 644 kilometer, ligt in Senegal. Er is een Chinees bouwbedrijf ingehuurd om de treinverbinding op te kalefateren en ook de 22 treinstations langs de spoorlijn worden gemoderniseerd.

Er is een spoorwegmaatschappij opgericht, Dakar Bamako Ferroviaire, die de verbinding gaat exploiteren. De passagierstreinen op het traject zullen rijden op een snelheid van zo’n 100 kilometer per uur. Het is nog niet bekend wanneer de eerste treinen gaan rijden. De spoorlijn bestaat al langer, maar was de laatste jaren in het slop geraakt. Bovendien reden passagierstreinen met een slakkengangetje van 20 kilometer, wat het nauwelijks de moeite waard maakte om de reis te ondernemen.

Mogelijk komt er de komende jaren nog een spoorverbinding bij, naar Mali. Er loopt ook een studie om een spoorlijn aan te leggen van de havenstad San-Pédro in Ivoorkust naar Bamako. Nog even en je kunt gaan interrailen in West-Afrika.

Foto © depositphotos.com/DiversityStudio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!