Je kunt weer op vakantie naar de Seychellen

Seychellen vakantie coronaAmsterdam, 28 maart 2021 – Het is bijna niet voor te stellen in coronatijd: vakantie vieren op een exotische bestemming met witte zandstranden en diepblauwe wateren. Toch kan dat, in misschien wel een van de veiligste bestemmingen ter wereld. Sinds 25 maart 2021 ben je weer welkom op de Seychellen, deze idyllische archipel van 115 eilanden in de Indische Oceaan.

De regering van de Seychellen heeft besloten de grenzen te openen voor toeristen uit alle landen ter wereld, met uitzondering van inwoners van Zuid-Afrika. Iedereen is welkom, of je nou wel of geen vaccinatie hebt gehad tegen dat verdoemde coronavirus. Wel moet je minstens 72 uur voor vertrek een coronatest ondergaan en een negatieve uitslag laten zien om het land binnen te komen – óók als je al bent gevaccineerd.

Na de test moet je een gezondheidsverklaring invullen op de officiële website van de overheid: seychelles.govtas.com. Voorts moet je voldoende verzekerd zijn tegen ziektekosten als je op de Seychellen onverhoopt besmet raakt met het coronavirus. Een visum is niet nodig.

Geen quarantaine na aankomst op de Seychellen

Het goede nieuws is dat je na aankomst op de Seychellen niet in quarantaine hoeft en je je redelijk vrij kunt bewegen. Je mag overnachten in een hotel of resort dat aan strenge hygiëneregels voldoet, maar op deze lijst staan inmiddels meer dan 500 adresjes. Genoeg keuze dus! Een deel van de bezienswaardigheden is te bezoeken, waaronder nationale parken.

Seychellen vakantie coronavirus

Restaurants zijn nog gesloten, maar je mag wel gebruikmaken van het restaurant bij je hotel of resort. En natuurlijk kun je genieten van enkele van de mooiste stranden ter wereld, zwemmen en snorkelen in een azuurblauwe oceaan en gewoon even alle corona-ellende vergeten met een cocktail onder een palmboom. In publieke ruimtes moet je nog altijd een mondkapje dragen en afstand houden, maar dat is nog te overzien.

Vaccinaties op de Seychellen

Met het openstellen van de grenzen wil de Seychellen het toerisme weer een oppepper geven, dat door corona volledig is ingestort. Hiermee volgt het land de Malediven en Sri Lanka, die ook weer de grenzen hebben geopend (met beperkingen). Bovendien maakt de Seychellen een enorm tempo met het vaccineren, want inmiddels heeft al 90 procent van de bevolking een eerste dosis gehad. Naar verwachting zijn in april de meeste inwoners gevaccineerd.

Seychellen corona

Voor de Seychellen geldt uiteraard nog wel code oranje, ook al lijkt het er inmiddels superveilig te zijn. Kijk voor meer informatie over alle coronamaatregelen en vereisten op de website van de toeristenorganisatie van de Seychellen: advisory.seychelles.travel

Wil je weten wat je allemaal kunt doen op de Seychellen?
Lees hier 10 tips wat te doen en te zien op de Seychellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!