Lonely Planet: Bhutan is de topbestemming

BhutanAmsterdam, 28 februari 2013 – De bergstaat Bhutan in de Himalaya is de beste bestemming om te bezoeken. Dat blijkt althans uit een onderzoek van Lonely Planet, die reizigers vroeg hun favoriete land door te geven. Meer dan 3000 reisfanaten reageerden, waaruit de uitgever van reisgidsen een top-20 van topbestemmingen kon samenstellen.

Bhutan wordt geprezen om de vele boedhhistische plekken, de vriendelijke bevolking en de ongereptheid. Het Bruto Nationaal Geluk is belangrijker dan het Bruto Nationaal Product. Het is er overigens niet makkelijk om als backpacker rond te trekken. Je moet bijvoorbeeld minimaal 200 dollar per dag uitgeven.

In de top-20 staan Thailand en Australië op de respectievelijk tweede en derde plek. Alleen de Europese landen IJsland en Italië staan verder op de lijst.

Lonely Planet heeft ook nog lijstjes samengesteld van beste bestemmingen in categorieën als eten, avontuur, prijs-kwaliteitverhouding, cultuur en natuur. Nederland en België komen op geen enkel van deze lijstjes voor.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!