Communist spelen op vakantie in China

Koningaap - China

Communistisch attractiepark in Wunan, ChinaAmsterdam, 14 oktober 2015 – Heb je altijd al eens – voor eventjes – communist willen zijn? Dan hoef je niet langer moeite te doen om het totalitaire Noord-Korea binnen te komen. Je kunt je koffers pakken voor een vakantie in China, waar onlangs een ‘communistisch attractiepark’ is geopend.

In de miljoenenstad Wuhan – ten westen van Shanghai – kun je een staaltje meemaken van red tourism in het South Lake Happiness Bay Water Park. Het attractiepark brengt een eerbetoon aan de boodschappen en de belangrijkste personen van de Chinese communistische partij, die sinds 1921 nog altijd het land regeert.

Op het enorme terrein van 300.000 vierkante meter lopen bezoekers langs de ‘hoogtepunten’ uit de geschiedenis, verbeeld in de vorm van poppen en installaties gemaakt van traditionele Chinese papierkunst. Een speeltuin voor kinderen is voorzien van schattig uitziende cartoons van soldaten van het Rode Leger en er is een plein waar studenten en jongeren een eed kunnen afleggen om lid te worden van de communistische partij.

Dat de Chinese leider Mao verantwoordelijk is geweest voor 70 miljoen doden bij het stichten van de communistische partij, wordt uiteraard achterwege gelaten. De kritiek van veel Chinezen op internetfora is dan ook niet van de lucht. Zij zien het park vooral als een middel van de regering om te hersenspoelen.

Met het park probeert China de bevolking nog de kernwaarden van het socialisme en communisme bij te brengen, aangezien de Chinezen steeds meer verwesterd raken. Dat de Chinezen ook enorme liefhebbers zijn van attractieparken, helpt hierbij een handje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!