Filipijnen heeft eerste 3D-geprint hotel

3D geprint hotel in FilipijnenAmsterdam, 8 februari 2016 – Meubels, bruggen, muziekinstrumenten, wapens, huizen – steeds meer aardse zaken rollen tegenwoordig uit de 3D-printer. Het is een technologie waarmee je echt alle mogelijke objecten kunt creëren, dus waarom niet ook in de reiswereld? De Filipijnen heeft de primeur met het eerste hotel ter wereld dat met een 3D-printer is vervaardigd.

Groot is ‘s werelds eerste 3D-geprinte hotel nog niet, het is eigenlijk meer een vakantievilla. Het is een 4 meter hoog betonnen gebouw, geprint van beton, met twee slaapkamers, een living room en een badkamer met jacuzzi (ook dit bad is met een printer gemaakt). Het duurde ongeveer twee maanden om het uit de grond te stampen. Er was wat voorbereiding nodig om het juiste cement te maken, aangezien veel zand op de Filipijnen vermengd is met vulkanisch as.

De muren zijn echter sterk genoeg, zegt ingenieur Lewis Yakich, die het plan heeft bedacht en uitgevoerd. Hij is eigenaar van het Lewis Grand Hotel, in Angeles City op het eiland Luzon (ongeveer een uur rijden vanaf de hoofdstad Manila). Hij zag het 3D-geprinte gebouw als een ideale mogelijkheid om zijn hotel uit te breiden.

Ongetwijfeld zal de 3D-printer meer voet krijgen in het toerisme. Over niet al te lange tijd rollen wellicht ook hotelzeepjes, attracties in pretparken en luchthaventerminals uit de printer… Wil je meer weten over het hotelproject in de Filipijnen, kijk dan op www.totalkustom.com

Foto © Totalkustom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!