Road trip van India naar China

Koningaap - China
Koningaap - India

Road trip van India naar ChinaAmsterdam, 23 maart 2015 – Goed nieuws voor degenen die dromen over een road trip door Azië. De regering van India heeft bekendgemaakt nieuwe wegen aan te leggen naar de grens met China. Een reis met de auto van India naar China – of omgekeerd – wordt daarmee een stuk gemakkelijker.

De twee dichtstbevolkte landen ter wereld delen een grens van 3500 kilometer lang, maar nergens kun je die grens ook (officieel) oversteken. Het is een onherbergzaam en bergachtig gebied. Het plan is een van de nieuwe wegen aan te leggen door Ladakh, een prachtig ruig hoogland in het noorden van Jammu en Kasjmir met afgelegen kloosters en dorpjes.

India zegt met de aanleg van de wegen het toerisme naar de grensregio te willen bevorderen, al zal ook meespelen dat er met de buurlanden wordt getwist over een deel van het gebied. Met een weg kun je er zogenaamd aanspraak op maken. Een andere keerzijde is natuurlijk dat het authentiek levende Tibetaanse volk in Ladakh wordt blootgesteld aan westerse invloeden, als er massa’s toeristen en ronkende four wheel drives die kant op trekken.

Met de aanleg van de wegen worden nieuwe routes over land gecreëerd als je van Europa naar Azië wilt rijden. Tot nu toe moest je via de landen van Centraal-Azië, zoals Kazachstan en Kirgizië, als je van Nederland naar China wilde tuffen. Dat is trouwens zeker geen onaardige route, aangezien je grote delen over de voormalige Zijderoute aflegt.

Straks kun je dus ook via Turkije, Iran, Pakistan en India naar China rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!