Geen visum nodig voor Indonesië

Visum voor IndonesiëAmsterdam, 27 maart 2015 – Binnenkort hoef je geen papierwerk meer te verrichten als je op vakantie gaat naar Indonesië. Het land gaat de visumplicht afschaffen voor 30 landen, waaronder Nederland, België en talloze andere Europese staten.

Mogelijk hoeven vakantiegangers vanaf april al geen visum meer te regelen, schrijft de Jakarta Post. Indonesië heft de visumplicht op om meer toeristen te trekken. De regering hoopt het aantal buitenlandse bezoekers op te krikken met 3 miljoen naar 11 miljoen per jaar. De ‘Gordel van de Smaragd’ heeft daarbij met een schuin oog naar het nabijgelegen Maleisië gekeken. Bijna geen enkele nationaliteit heeft een visum nodig voor een bezoek aan Maleisië, waardoor er afgelopen jaar al 27 miljoen toeristen naar het land kwamen.

De Indonesische regering verwacht wel dat Indonesiërs binnenkort ook zonder visum landen als Nederland en België kunnen bezoeken. Daarvoor beginnen diplomatieke onderhandelingen.

Nederlanders moeten nu nog bij aankomst een toeristenvisum kopen voor $ 35 (maximaal 30 dagen geldig) of vooraf een visum aanvragen bij de Ambassade van Indonesië in Den Haag (maximaal 60 dagen geldig). De ambassade trekt voor de behandeling van een visumaanvraag drie werkdagen uit. Kijk voor de laatste informatie over de visumregels op www.visa4indonesia.nl

Foto © depositphotos.com/friday.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!