Indonesië heeft nu de eerste luxe trein: naar Borobudur!

Indonesië luxe treinreisAmsterdam, 20 november 2022 – Tijdens een treineis geniet je van prachtige landschappen én de extra beenruimte die je in het vliegtuig vaak mist. Wanneer de trein ook nog luxe en comfort met zich meebrengt, reis je compleet ontspannen af naar je volgende bestemming. De eerste luxe trein van Indonesië lijkt het allemaal te hebben!

De Journey Through Java by Train is de naam van de nieuwste treinreis van de Indonesische hoofdstad Jakarta naar Yogyakarta. Tijdens deze treinreis wordt de reiziger volledig ondergedompeld in de Javaanse cultuur. In de trein vind je traditionele Javaanse batiktapijten, boeken en schilderijen. De kleding van het treinpersoneel is gebaseerd op de traditionele Javaanse kleding.

Na zeven uur rijden eindigt de trein in Yogyakarta. Hier vind je het beroemde Borobudur, de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Deze plek staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Na de treinreis slaap je in een resort

Er is wel een voorwaarde: alleen reizigers die een overnachting in het Amanjiwo Resort hebben geboekt kunnen mee met de trein naar Yogyakarta. Amanjiwo is een van de Aman resorts, een wereldwijde luxe hotelketen die deze ervaring aanbiedt. Het resort bevindt zich op een uur rijden van Yogyakarta.

Wanneer je de treinreis boekt, zitten hier twee overnachtingen bij in het Amanjiwo Resort. Vanaf hier kunnen de bezoekers uitkijken over het waanzinnige Borobudur. Daar staat tegenover dat je tijdens de treinreis volledig in de watten wordt gelegd. Je krijgt ontbijt, lunch en een High Tea, en de nodige (alcoholische) drankjes.

Op de treinstations van Jakarta en Yogyakarta krijg je toegang tot de VIP-lounges. En er reist een antropoloog mee die je vermaakt met anekdotes over de cultuur en geschiedenis van Java. Voor de treinreis zijn koninklijke rijtuigen opgelapt van PT Kereta Api, de nationale spoorwegmaatschappij van Indonesië. De trein rijdt één tot twee keer per maand.

Wil je zelf een rondreis in Indonesië samenstellen?
Boek hier een individuele rondreis in Indonesië

De tempel Borobudur

Borobudur is een van de bekendste bezienswaardigheden van Indonesië. De tempel heeft een oppervlakte van 123 bij 123 meter en een hoogte van negen verdiepingen. Het is dan ook niet gek dat dit de populairste trekpleister is voor toeristen in Indonesië. Borobudur is gebouwd tussen 750 en 850 jaar na Christus. Ontzettend oud dus! Het bouwwerk is echter pas in 1814 ontdekt. Hiervoor was het bedolven onder aarde, as en begroeiing. De Nederlander H.C. Cornelius is degene die Borobudur in 1814 bloot legde.

De Borobudur bestaat uit ongeveer 500 Boeddhabeelden en 72 stoepa’s. Een stoepa is een boeddhistisch bouwwerk dat de relieken van een boeddhistische heilige bevat. Veel bezoekers bekijken de Borobudur vanaf de hoogste stoepa met zonsopkomst. Op dit tijdstip kun je de meest waanzinnige foto’s maken.

Ben jij nog op zoek naar een bijzondere reis? Misschien is deze luxe treinreis in Indonesië wel iets voor jou! Kijk voor meer informatie op de website van Aman Resorts: www.aman.com

Foto's © Shutterstock.com; Aman Resorts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, ik ben Elisa van Hengstum, 23 jaar en ik woon in Utrecht. Reizen is mijn favoriete hobby en ik heb nog een hoop bestemmingen op mijn bucketlist staan. Wanneer ik mijn Master Communication Science in Amsterdam heb afgerond wil ik dan ook gelijk naar Australië en Nieuw-Zeeland om hier een mooie rondreis te maken.