Japan gaat weer open voor internationale reizigers

Rondreizen Japan

Amsterdam, 10 oktober 2022 – Na lange tijd is het zo ver: Japan gaat weer volledig open! In september waren toeristen alweer welkom, maar golden er nog een aantal beperkende maatregelen. Deze zijn nu vervallen waardoor het weer een stuk makkelijker is om het land in te reizen.

Vanaf 11 oktober 2022 vervalt het inreislimiet van 50.000 overzeese bezoekers per dag. Daarnaast hoef je je hotel en vlucht niet meer verplicht via een reisbureau te boeken en is het aanvragen van een visum ook verleden tijd.

Staat een bezoekje aan Japan al enige tijd op jouw bucketlist, maar weerhield corona jou ervan om te kunnen gaan? Dan is dit waarschijnlijk jouw teken om zo snel mogelijk die tickets te boeken. De rijke cultuur en prachtige landschappen van dit Oost-Aziatische land mogen eindelijk weer met de rest van de wereld gedeeld worden.

Wil je een individuele rondreis maken in Japan?
Stel je eigen rondreis samen bij 333Travel

Japan op slot

Al sinds april 2020, vlak na de eerste corona uitbraken, sloot Japan zijn grenzen. Meer dan twee jaar is het land op slot geweest en het wordt daarom gezien als een van de meeste strenge landen wat betreft coronamaatregelen. Vanaf juni 2022 kon je het land alleen in met een groepsreis die georganiseerd was door een Japanse reisorganisatie. Even alleen op pad zonder Japanse gids zat er gedurende zo’n reis niet in. Toendertijd lag het limiet van overzeese aankomsten nog op 20.000 per dag, wat in september veranderde naar 50.000.

Huidige maatregelen

Wel zijn er nog steeds een klein aantal regels. Zo kom je alleen binnen met drie doses van een goedgekeurd coronavaccin óf met het bewijs van een negatieve PCR-test. Hierbij maakt het trouwens niet uit of je verschillende vaccinaties hebt ‘gemixt’, bijvoorbeeld Pfizer en Moderna. Zorg er wel voor dat je een officieel bewijs bij je hebt. Dit kan bijvoorbeeld via de CoronaCheck App.

Het is vanaf de 11e ook niet meer nodig om in quarantaine te gaan bij aankomst wanneer je uit een ‘hoog risico’ land komt (qua coronabesmettingen). Dit was voor sommige reizigers eerst nog verplicht afhankelijk van het aantal gekregen coronavaccinaties. Verder wordt het dragen van een mondkapje nog van je verwacht wanneer je met ouderen bent of in een ziekenhuis. Je hoeft deze niet te dragen wanneer je zowel binnen als buiten op twee meter afstand van iemand staat.

Foto’s © Shutterstock.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, ik ben Elisa van Hengstum, 23 jaar en ik woon in Utrecht. Reizen is mijn favoriete hobby en ik heb nog een hoop bestemmingen op mijn bucketlist staan. Wanneer ik mijn Master Communication Science in Amsterdam heb afgerond wil ik dan ook gelijk naar Australië en Nieuw-Zeeland om hier een mooie rondreis te maken.