Japan gaat langzaam weer open voor toeristen

Rondreizen Japan

Japan open voor toeristenAmsterdam, 4 september 2022 – Als een van de laatste landen ter wereld gaat Japan de grenzen heropenen voor toeristen. Vanaf 7 september 2022 mag je als individuele reiziger weer het land binnenkomen, melden talloze media. Ook gaat de Japanse regering de coronamaatregelen versoepelen voor buitenlandse toeristen.

Er gelden nog wel enkele beperkende maatregelen, maar de aankondiging is toch een opluchting voor reisorganisaties en iedereen die een reis naar Japan op zijn bucketlist heeft staan. De regering sloot de grenzen in april 2020 na de uitbraak van het verdoemde coronavirus en de grens bleef sindsdien potdicht voor buitenlanders. De inreisvoorwaarden van Japan waren tot voor kort bijna net zo streng als in Noord-Korea.

In juni 2022 gingen de grenzen wel al een klein beetje open. Je mocht toen alleen naar Japan reizen als je een georganiseerde groepsreis had geboekt bij een wettelijk geregistreerd Japanse reisorganisatie. Mét een Japanse gids, die de hele tijd meereist. Ook gold er een limiet van 20.000 overzeese aankomsten per dag. Er kwamen echter veel minder toeristen per dag het land binnen. Veel buitenlanders zagen het niet zitten om de hele dag met een Japanse gids op te trekken.

Huidige beperkingen

Vanaf 7 september 2022 ben je iets meer welkom en wordt de limiet van het aantal overzeese bezoekers verhoogd naar 50.000 per dag. Je mag zelf door het land reizen, maar er gelden nog wel beperkingen. Zo moet je de vlucht en de hotels vooraf geboekt hebben via een reisbureau, als informatie- en contactpunt. Op de bonnefooi als een backpacker rondtrekken en spontaan hotels boeken, is er dus nog niet bij.

Japan open voor toeristen visum

Ook moet je een visum aanvragen voor Japan. Voor de uitbraak van corona was dat nooit nodig voor Nederlanders en Belgen, maar sinds de komst van het virus heeft Japan een visumplicht ingesteld voor alle buitenlanders. Je kunt gratis een visum aanvragen bij de Ambassade van Japan in Den Haag. Op de website staan alle voorwaarden.

De verwachting is dat Japan de inreisvoorwaarden eind dit jaar verder gaat versoepelen en veel ingewikkelde regels dan verdwijnen. De toeristenbranche zit hier om te springen, na 2½ jaar zonder inkomsten.

Wil je een individuele rondreis maken in Japan?
Stel je eigen rondreis samen bij 333Travel

Coronamaatregelen in Japan

Mondkapjes worden altijd veel gedragen in Japan, ook voor corona, dus neem een flinke voorraad mee. Maar daarnaast gelden er nog steeds enkele coronamaatregelen voor buitenlandse toeristen, al worden die volgens de website van de Japanse overheid deels versoepeld.

Vanaf 7 september heb je voor vertrek geen PCR-test meer nodig als je volledig bent gevaccineerd. Dan moet je een dubbele dosis hebben gehad van een goedgekeurd vaccin, én een boosterprik. Mocht je niet alle drie de vaccinaties hebben gehad, dan moet je in quarantaine.

Japan open voor toeristen corona

Als je drie prikken hebt gehad en je reist vanuit een land op de ‘gele’ of ‘rode’ lijst, dan moet je alsnog drie dagen in quarantaine. Dat hoeft niet als een land op de ‘blauwe’ lijst staat. Er staan meer dan 100 landen op de blauwe lijst, waaronder Nederland, België en de meeste andere landen van Europa.

Iedereen moet voorlopig nog steeds deze vragenlijst invullen voor vertrek, ook na 7 september. Zo kom je soepel langs de immigratieambtenaren op de luchthaven. Kijk op deze website van het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken voor alle actuele coronamaatregelen: www.mofa.go.jp

Foto's © Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!