Je kunt nu ook op skivakantie naar Noord-Korea

Amsterdam, 6 januari 2014 – Het is bijna onvoorstelbaar, maar je kunt nu ook een skivakantie boeken naar het meest gesloten land ter wereld. Noord-Korea heeft begin 2014 het eerste wintersportgebied geopend: Masik Pass, vlakbij de stad Wonsan.

De Koreaanse leider Kim Jong-un heeft miljoenen dollars geïnvesteerd in de realisatie van het wintersportoord. Hij meent dat het land, net als in het westen, ook wat te bieden moet hebben voor wintersportliefhebbers. Arbeiders hebben maanden gewerkt aan het creëren van skihellingen op 1360 meter hoogte. Er zijn tien skipistes met een totale lengte van 110 kilometer.

Masik Pass beschikt over twee skiliften van Zwitserse makelij, Canadese sneeuwmobielen, Zweedse sneeuwblazers en Italiaanse en Duitse sneeuwruimers. Wat natuurlijk meteen de vraag oproept hoe al deze westerse spullen het land zijn binnengekomen, ondanks het embargo.

Een skivakantie naar Noord-Korea is inmiddels te boeken bij enkele tour operators, zoals Uri Tours. Een weekendtrip vanuit de Chinese hoofdstad Peking is te boeken vanaf 1800 dollar (ruim 1300 euro).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!