Het beroemde Raffles Hotel in Singapore is weer open

Amsterdam, 11 augustus 2019 – Weinig hotels in de wereld zijn zo legendarisch als het Raffles in Singapore. Dit is het beroemdste hotel in de Aziatische stadstaat dat zijn gasten al sinds 1887 in de watten legt. Dit luxe 5-sterrenhotel is een van de eerste ter wereld waar een butler je drankje komt brengen. Wie kent er niet de cocktail Singapore Sling, die begin vorige eeuw in de fameuze Long Bar van het hotel is uitgevonden?

Het Raffles Hotel was 2½ jaar dicht voor een ingrijpende renovatie, maar ging op 1 augustus 2019 weer open. Het monumentale hotel met zijn witte gevel is nu een stuk frisser en lichter, zonder afbreuk te doen aan de koloniale charme en architectuur. De witte zuilen, de houten veranda’s, het heerlijke zwembad en de weelderige tropische tuinen zijn gebleven, maar de kamers en suites zijn gemoderniseerd en hebben meer hightech. Ook alle badkamers hebben een opknapbeurt gekregen.

In de lobby vind je niet langer de receptie, maar de Writers Bar dat ook een populaire ontmoetingsplek moet worden onder welgestelde jonge inwoners van Singapore. Elke gast heeft een eigen butler die je kunt oproepen via een tablet op de hotelkamer. Met die tablet kun je ook de televisie, de verlichting en de airconditioning bedienen. Er zijn nieuwe restaurants bijgekomen, maar de Tiffin Room is gebleven. Hier worden 1892 Noord-Indiase gerechten geserveerd, met tafeltjes op een houten visgraatvloer. In de Grand Lobby kun je scones eten en thee of champagne drinken.

Het Raffles Hotel is onbetwist een van de beste plekken om te verblijven in Singapore. Als je het kunt veroorloven om hier te slapen, treed je in ieder geval in de voetsporen van beroemde voorgangers. Onder anderen Michael Jackson, Charlie Chaplin, Elizabeth Taylor en de Britse koningin Elizabeth II hebben hier de nacht doorgebracht.

Het Raffles Hotel blijft ook altijd de plek waar de laatste tijger van Singapore is doodgeschoten (volgens de legende, althans). Lang geleden sloop een tijger in de luxe Bar & Billiard Room en kroop hij onder een biljarttafel. Na de ontdekking van het roofdier werd hij minstens vijf keer beschoten door een van de bewakers van het hotel, niet wetende dat dit de laatste overgebleven tijger was van het land. Volgens sommige historici was het waarschijnlijk een tijger die ontsnapt was uit een circus.

De prijs van een standaard kamer in het Raffles Hotel is gemiddeld € 660. Mocht dit te duur voor je zijn, bestel dan in ieder geval een keer een Singapore Sling in de bar van het hotel. Ook zijn er talloze films gemaakt en boeken geschreven over het beroemde hotel. Website: www.rafflessingapore.com

Foto's © The Raffles Hotel, Singapore / Accor Hotels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!