Weer met de trein van Thailand naar Cambodja

Spoorlijn CambodjaAmsterdam, 29 juli 2014 – Binnenkort kun je weer met de trein van Thailand naar Cambodja. De Thaise en Cambodjaanse autoriteiten blazen de treinverbinding tussen beide landen nieuw leven in.

Bouwbedrijven zijn al begonnen met de constructie van een 43 meter lange spoorbrug over een rivier, tussen de Thaise grensplaats Aranyaphrathet en het grensstadje Poipet in Cambodja. Van daaruit wordt de spoorlijn doorgetrokken naar Sisophon, een traject van 42 kilometer.

In heel Cambodja liggen nog sporen, maar treinen rijden er al tijden niet meer. De laatste keer dat een trein de grens met Thailand overstak, was in de jaren ’70. De bouw van de spoorbrug is een van de eerste stappen om in de toekomst in heel het land weer treinen te laten rijden. Hopelijk in 2015 kan de eerste trein weer de grens passeren.

Ook Thailand investeert in de treinverbinding met het buurland. De spoorlijn van Bangkok naar Aranyaphrathet wordt gemoderniseerd. Nu kun je twee keer per dag met de trein vanuit de hoofdstad naar de Cambodjaanse grens. Ben je eenmaal de grens overgestoken, dan moet je met de bus of de taxi verder reizen.

Foto © depositphotos.com/mathes.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!