Is dit het meest afgelegen hotel ter wereld?

Amsterdam, 28 november 2018 – Het is moeilijk om tegenwoordig nog een plek te vinden met weinig toeristen, maar in Ittoqqortoormiit kom je een heel eind. In dit dorp van 450 inwoners in het noorden van Groenland ligt een guesthouse dat bekendstaat als ‘het meest afgelegen hotel ter wereld’.

Of dit echt het meest afgelegen hotel is, weten we niet, maar het ligt in ieder geval ver weg van de bewoonde wereld. Ittoqqortoormiit ligt aan de oostkust van Groenland boven de Poolcirkel aan de monding van een reusachtig fjordenstelsel, tussen torenhoge ijsbergen de ijskoude Noordelijke IJszee. De dichtstbijzijnde plaats ligt 800 kilometer zuidelijker.

Je hebt minstens vier vluchten nodig om er te komen. De snelste weg is via Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Daarna neem je een binnenlandse vlucht naar Akureyri in het noorden van IJsland. Daar stap je over op een vlucht naar Constable Point in Groenland. Als laatste neem je een helikoptervlucht van 15 minuten die je naar Ittoqqortoormiit brengt.

In Ittoqqortoormiit is het altijd ijzig koud, met een gemiddelde temperatuur van – 25°C. In het dorp zelf zijn geen cafés en restaurants en de omgeving is een woeste toendra zonder bomen en met gevaarlijke ijsberen. De inwoners van Ittoqqortoormiit doen al honderden jaren hetzelfde: op jacht naar zeehonden in de rijke Arctische wateren. En de naam van het dorp is niet eens uit te spreken.

Toch is er een guesthouse, want voor avonturiers is er van alles te beleven. Je kunt er langlaufen in de omringende besneeuwde bergen, kajakken in de zee en tochten maken met een hondenslee. Je kunt er goed wandelen, want Ittoqqortoormiit ligt aan de rand van het grootste nationale park ter wereld. In de nacht ben je misschien wel getuige van het mysterieuze noorderlicht.

Er is nu een extra reden om naar het meest afgelegen hotel ter wereld te gaan. In maart 2019 kun je namelijk (vrijwel) gratis overnachten in Ittoqqortoormiit! Het is een stunt van boekingswebsite Hotels.com. Als je het guesthouse boekt tot en met 31 december 2018 en de kortingscode ‘REMOTE’ intikt, betaal je maar 1 procent van de normale prijs (plus belastingen). Het hotel heeft slechts 7 kamers, dus weer er snel bij. Heb je even genoeg van het massatoerisme? Kijk dan op www.hotels.com. Het vervoer moet je trouwens zelf regelen….

Wil je op vakantie naar Groenland? Reisorganisatie Sawadee organiseert rondreizen, wandeltochten en cruises in Groenland. ► Bekijk hier de reizen van Sawadee naar Groenland

Foto's © Hotels.com/Sassy Films.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!