Dat is pas ontspannen: baden in Duits bier!

Amsterdam, 14 juli 2019 – Wellness is ontspannen, met een sauna, een verkwikkende hot stone massage, een bodyscrub en een modderbad. In een Duits wellnesshotel wordt de ultieme verwennerij echter een niveautje hoger getild. Daar kun je baden in Duits bier om je te onthaasten en alle prikkels te vergeten.

In de spa van het Panoramahotel Oberjoch in het uiterste zuiden van Duitsland kun je je onderdompelen in een bierbad om eventjes uit te rusten en je op te laden. Je baadt in een bad dat volledig is gevuld met heerlijk Zöttler Bier uit Rettenberg, een Duitse familiebrouwerij waar al sinds 1447 op ambachtelijke wijze bier wordt gebrouwen. Er is geen nood aan de man als je tijdens het baden de neiging krijgt om een slokje te nemen: op de rand van het bad staat uiteraard een goed gevulde pint.

Baden in bier is een weldaad voor je huid en heeft ,,een kalmerende en versterkende werking op lichaam en geest”, zo beweert het 4-sterrenhotel. Het bierbad is ideaal na een middagje hiken, mountainbiken of een sessie in de sauna, want het ontspant de zenuwen en de spieren. Maar laten we eerlijk wezen: het is ook gewoon leuk als je van Duits bier houdt. Een sessie duurt 20 minuten en kost € 31. Daarna is de roes ten einde en verdwijnt hier bierbad in de gootsteen.

Het hotel ligt in het dorpje Bad Hindelang in de Duitse deelstaat Beieren, waar toevallig ook ‘s werelds grootste hopteeltgebied te vinden is. Hop is een van de vier belangrijkste ingrediënten van bier, naast mout, gist en water. En de lokale bevolking in Beieren gelooft al eeuwenlang in de heilzame werking van hop. In de volksgeneeskunde wordt ‘het groene goud’ gebruikt voor de vermindering van stress symptomen, het ontspannen van de spieren, en het behandelen van reuma, migraine en gewrichtspijn.

De Alpin Spa van het hotel biedt ook andere verwenbehandelingen aan waarbij maximale ontspanning centraal staat, zoals massages en schoonheidsbehandelingen. Er zijn verschillende baden, zowel binnen als buiten, met een idyllisch decor van bergtoppen, naaldbomen en houten huisjes. Je kunt er ook een relaxt bad nemen in romige geitenmelk, lokale honing of sparrenaalden. Kijk voor meer informatie op de website: www.panoramahotel-oberjoch.com

Foto's © Panoramahotel Oberjoch, Bad Hindelang; Brauerei Zötler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!