Of je worst lust… in dit nieuwe hotel in Duitsland

Amsterdam, 10 februari 2019 – Vegetariërs en veganisten moeten even niet verder lezen, want in Duitsland is de obsessie voor worst een treetje hoger getild. In het dorpje Rittersbach kun je namelijk sinds kort terecht in – jawel – het eerste worstenhotel ter wereld.

Gasthaus Böbel is een hemels paradijs voor iedereen die graag een broodje Bratwurst naar binnen werkt tijdens een vakantie bij de oosterburen. In je hotelkamer is het worst wat de klok slaat, want werkelijk alles in ingericht volgens het thema rond de lievelingssnack van de Duitsers. De kamers zijn gedecoreerd met worstbehang, de kussens hebben de vorm van een worst en de stukjes zeep in de badkamer doen denken aan een worst.

De nachtkastje zien eruit alsof ze uit een homp varkensvlees zijn gehakt, bordjes aan de muren hebben de vorm van een slagersmes en er hangen zelfs vleeshaken aan het plafond. Daar hebben ooit echte worsten aan gehangen, zodat je wakker wordt met een lucht van braadworst…

Gasten die hun worstenmanie nog niet hebben bevredigd, kunnen terecht in het bijbehorende restaurant dat de naam Wust-arant draagt. Hier kun je alleen maar gerechten eten die bereid zijn met braadworst. Denk aan braadworstsoep, braadworstsalade, braadworstschnitzel en het traditionele braadworst met zuurkool. Als toetje is er braadworstijs of chocoladepudding met plakjes braadworst.

De bed & breakfast is geopend door Claus Böbel, behorend tot een familie die al generaties lang een slagerij bestiert en op ambachtelijke wijze braadworsten maakt. Met zijn worstenhotel wil hij gasten een kijkje geven in de achtergrond van de Bratwurst, vertelde hij tegen CNN. ,,Ik hou van reizen over de hele wereld en maak dan kennis met de lokale gerechten en de eetcultuur. Maar waarom gebeurt dat alleen in het buitenland? Ik wilde ook een plek in Beieren creëren waar mensen samenkomen en ons eigen nationale gerecht kunnen proeven.”

Gasthaus Böbel ligt vlakbij Neurenberg en is al razend populair, dus wees op tijd met reserveren als je worst lust. In Berlijn kon je tot voor kort trouwens ook terecht in het Deutsches Currywurst Museum, maar dat is in december 2018 permanent gesloten. Voor meer informatie en boekingen kun je terecht op de website van het worstenhotel: www.umdiewurst.de

Foto's © Gasthaus Böbel, Rittersbach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!