Reis onbeperkt door Duitsland voor maar 49 euro

Booking Duitsland

Amsterdam, 10 november 2022 – De kosten voor het openbaar vervoer in Nederland worden alsmaar duurder en duurder. Zonder studenten OV of kortingskaart betaal je dan ook vaak de hoofdprijs. Onze oosterburen pakken het echter beter aan. Hier kun je namelijk vanaf 2023 voor maar 49 euro per maand onbeperkt door het land reizen met het openbaar vervoer. Dit is nog minder dan een retourtje Utrecht – Maastricht!

Duitsland introduceert deze reispas vanwege twee redenen. Ten eerste willen zij CO2 uitstoten verminderen. De overheid hoopt reizen met het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken, waardoor minder mensen met bijvoorbeeld de auto zullen gaan.  Daarnaast wil het land hun inwoners een handje helpen. Door de inflatie en energiecrisis is het voor veel inwoners lastig om rond te komen.

Er zijn genoeg redenen om volgend jaar door Duitsland te reizen met de trein. Het land biedt prachtige natuur, zoals het Zwarte Woud. Maar je kunt hier ook naartoe voor de beste stedentrips in bijvoorbeeld Berlijn of Keulen. Grijp nu je kans en reis voor maar 49 euro een maand lang onbeperkt door Duitsland!

9 euro ticket

Afgelopen zomer stuntte Duitsland al met de prijzen voor een treinticket. Je kon toen namelijk voor maar 9 euro een maand lang onbeperkt met het openbaar vervoer reizen. Nu zal je vast denken: “dat is toch een stuk goedkoper dan de 49 euro die ik nu moet betalen?” Dat klopt, maar  het is nog steeds niks vergeleken met de prijzen die je hier normaal betaald. Een enkeltje van Berlijn naar Hamburg kost namelijk normaal gesproken al 35 euro.

Het 9 euro ticket van afgelopen zomer was ontzettend populair. Hiervan gingen er miljoenen over de toonbank. Het nieuwe ‘Deutschlandticket‘ zal dit keer een maandabonnement zijn die je elk moment kunt stopzetten. Hierdoor kun je als Nederlander gemakkelijk voor bijvoorbeeld één maand gebruik maken van het ticket tijdens jouw vakantie. Dit ticket is trouwens niet geldig voor Intercity-Express (ICE) treinen.

Reis comfortabel met de trein van Nederland naar Duitsland
Boek hier je treinticket naar Duitsland bij NS International

 Foto’s © Shutterstock.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, ik ben Elisa van Hengstum, 23 jaar en ik woon in Utrecht. Reizen is mijn favoriete hobby en ik heb nog een hoop bestemmingen op mijn bucketlist staan. Wanneer ik mijn Master Communication Science in Amsterdam heb afgerond wil ik dan ook gelijk naar Australië en Nieuw-Zeeland om hier een mooie rondreis te maken.