Je kunt straks met KLM rechtstreeks naar Rovaniemi vliegen

KLM RovaniemiAmsterdam, 2 oktober 2022 – Wil je komende winter een bezoek brengen aan Fins Lapland? Het spotten van het noorderlicht en rendieren in de sneeuw wordt een stuk makkelijker, want KLM vliegt vanaf 3 december 2022 rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Rovaniemi.

Deze hoofdstad van Fins Lapland staat bekend als de officiële woonplaats van de kerstman. Je kunt hem zelfs een handje schudden in het kerstdorp Santa Claus Village, dat het hele jaar open is. Maar Rovaniemi is ook de perfecte uitvalsbasis om het Finse deel van Lapland te verkennen, een magische plek nabij de poolcirkel waar je allerlei (koude) avonturen kunt beleven. Een must is het zien van het noorderlicht, maar je kunt ook tours maken met sneeuwscooters, husky’s en rendieren.

KLM Rovaniemi vliegen

KLM vliegt van 3 december 2022 tot 25 maart 2023 één keer per week naar Rovaniemi. Deze vlucht vindt plaats op zaterdag en duurt een kleine 3 uur. De stad in het noorden van Finland is een van de vier nieuwe bestemmingen die KLM deze winter heeft opgenomen in haar dienstregeling, zo maakte de luchtvaartmaatschappij afgelopen week bekend.

Een KLM-vliegticket naar Rovaniemi is te koop vanaf € 203
Boek hier een vliegticket met KLM naar Rovaniemi

Nantes, Aarhus en Katowice

Een andere nieuwe bestemming voor KLM is de Franse stad Nantes, vroeger de hoofdstad van Bretagne. Deze mooie havenstad is onder meer bekend als de geboorteplaats van Jules Verne. Nantes zit vol historische bezienswaardigheden, met kastelen, parken en musea. Indrukwekkend is het monument voor afschaffing van de slavernij, want deze stad was ooit het centrum van de slavenhandel in Frankrijk. KLM vliegt vanaf 29 oktober twee keer per dag naar Nantes.

KLM Nantes

Verrassend misschien is dat KLM de Poolse stad Katowice heeft opgenomen in de winterdienstregeling. Dagelijks is er één vlucht. Katowice was ooit een grauwe mijnstad, maar heeft de laatste jaren een complete facelift gekregen. Vervallen fabrieken, oude gieterijen en werkplaatsen zijn opgeknapt en getransformeerd in culturele centra en hippe horeca.

De noordelijke Deense stad Aarhus is de vierde nieuwe bestemming van KLM. Er is genoeg te doen in en rond Aarhus. Van de industriële haven, kunst en muziek tot fietsen, musea en de stadsstranden.

Verre bestemmingen van KLM

KLM voegt geen nieuwe verre bestemmingen toe in de winterdienstregeling, die duurt van oktober 2022 tot en met maart 2023. Wel zijn er extra vluchten naar bestemmingen in Noord-Amerika, Afrika en Azië. Door het wegvallen van coronabeperkingen ben je weer welkom in steeds meer landen.

KLM winterdienstregeling 2022

Zo zijn er extra vluchten naar Los Angeles en Kaapstad. Vanaf deze winter kun je met KLM weer non-stop vliegen naar de Japanse hoofdstad Tokyo. Vanaf 11 oktober 2022 gelden geen inreisbeperkingen meer voor Japan. Wel blijft KLM via een omweg vliegen, omdat het Russische luchtruim gesloten is vanwege de oorlog in Oekraïne. In totaal vliegt KLM komende winter naar 163 bestemmingen in de wereld.

Of alle vluchten van KLM komende winter allemaal doorgaan, is natuurlijk de vraag… Het is nog altijd één grote chaos op Schiphol, met soms absurd lange wachtrijen voor de security. Sinds het begin van de chaotische toestanden begin mei is er nog niets verbeterd op onze nationale luchthaven.

Foto's © Shutterstock.com; KLM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!