Je kunt nu fietsen van Parijs naar de zee

Fietsen van Parijs naar de zeeAmsterdam, 8 november 2020 – Parijs en fietsen waren lange tijd geen gelukkige combinatie. Tot voor kort waren automobilisten heer en meester in de straten van de Franse hoofdstad en moesten fietsers het onderspit delven in het drukke verkeer. Het verdoemde coronavirus heeft daar verandering in gebracht. Er zijn niet alleen nieuwe fietspaden aangelegd, maar je kunt nu ook fietsen van Parijs naar de zee. Leuk ideetje voor 2021?

La Seine à Vélo is een gloednieuwe fietsroute van 420 kilometer die Parijs met het Kanaal verbindt. Je begint je fietstocht bij de Notre-Dame en via gemarkeerde fietspaden kom je zo’n twee weken later aan in de kustplaats Le Havre of Deauville. Je fietst grotendeels langs de rivier de Seine en je doorkruist acht Franse departementen en 130 steden en dorpen.

Fietsen in Parijs langs de Seine

Bij elke trap op de pedalen neem je meer op van de Franse cultuur en geschiedenis. Zo kom je onderweg langs de middeleeuwse binnenstad van Rouen, imposante kastelen als Gaillard en Roche-Guyon en musea van artistiekelingen als Claude Monet en Victor Hugo. Je fietst langs rivierhavens en het platteland van Ile-de-France en Normandië, waarbij je onderweg lokale specialiteiten kunt proeven. Wat dacht je van een glas gerijpte calvados?

De fietsroute is verdeeld in dagelijkse etappes tussen de 20 en 45 kilometer, waardoor je rustig de tijd kunt nemen om onderweg alle bezienswaardigheden te bekijken. Sneller doortrappen kan natuurlijk ook, maar dan mis je wel veel. Er zijn verschillende bruggen en veerboten waarbij je de Seine kunt oversteken en onderweg kun je slapen op campings en in hotels en bed & breakfasts die fietsers verwelkomen. Let daarvoor op een sticker met Accueil Vélo.

Fietsen Parijs naar zee langs de Seine

La Seine à Vélo is in 2020 geopend om het fietsen in Parijs een impuls te geven. De burgemeester van de Franse hoofdstad wil meer ruimte geven aan fietsers (en misschien net zo ‘fietsvriendelijk’ worden als Amsterdam?). Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar zijn op hoofdwegen van Parijs al 50 kilometer aan fietspaden aangelegd, die coronapistes werden genoemd. Het zou tijdelijk zijn, maar de fietspaden lijken er nu toch permanent te blijven liggen.

Wil je meer weten over de nieuwe fietsroute La Seine à Velo? Voor de exacte route en meer informatie kun je kijken op de website: www.laseineavelo.fr

Foto's © depositphotos.com/dutourdumonde; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!