Fietsroute van het Jaar 2013 in Frankrijk

Booking Frankrijk
Fietsroute van het Jaar 2013
Fietsroute van het Jaar 2013

Amsterdam, 4 februari 2013 – Wie dit jaar een bijzondere fietsvakantie wil maken, trekt naar de Franse kust. De zogeheten Vélodyssée is uitgekozen tot Fietsroute van het Jaar 2013. Deze route slingert zich langs de Atlantische kust in Frankrijk, van Roscoff in het noordwesten van Bretagne naar Hendaye aan de Spaanse grens in het Baskenland.

De jury koos de Vélodyssée uit drie genomineerde fietsroutes. De twee andere kandidaten waren de Tour de Bourgogne à vélo (Frankrijk) en de Vennbahn (Duitsland, België en Luxemburg).

Alleen al de afstand van 1200 kilometer maakt de Vélodyssée bijzonder, aldus de jury. De route gaat door een gevarieerd landschap, pal langs de kust, over voormalige spoorbanen en oude jaagpaden, door de duinen en uitgestrekte moerassen en zelfs over een stuk van 4 kilometer oceaanbodem dat bij eb droog valt, vermeldt het juryrapport. De historische steden en dorpen langs de route maken maken het plaatje compleet.

De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het fietsen in binnen- en buitenland wil stimuleren. Op zaterdag 9 en zondag 10 februari biedt de RAI in Amsterdam onderdak aan de vakantiebeurs voor fietsers en wandelaars.

 

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!