Gratis festivals in Bretagne deze zomer

Amsterdam, 20 juni 2017 – Tijdens een vakantie in Bretagne kun je volop genieten van traditionele feesten, kunst en muziek. Het goede nieuws is dat je ook nog eens genoeg geld overhoudt voor lekker eten en boeiende bezienswaardigheden. Bretagne heeft namelijk talloze evenementen die helemaal niets kosten! Het Bretonse toeristenbureau heeft een overzicht voor je samengesteld van festivals die deze zomer gratis zijn te bezoeken in deze westelijke streek van Frankrijk.

Festivals rond historie en traditie

In de middeleeuwse stad Vannes wanen bezoekers zich op 13 en 14 juli 2017 even in de Belle Epoque tijdens de Historische Feesten. Kinderen en ouders kunnen zich overdag vergapen aan de optochten in traditionele kostuums, straattheater en muziek. ’s Avonds is er vuurwerk en wordt er een groot bal gehouden.

Voor een kennismaking met de Bretonse cultuur is het festival Les Filets Bleus een aanrader. Van 15 t/m 20 augustus 2017 vieren de Bretons in Concarneau dit Feest van de Blauwe Netten. Ooit begonnen om steun te betuigen aan de verarmde sardinevissers, groeide het uit tot een groot feest en bijzondere Bretonse traditie.

In de straten lopen Bretonse mannen en vrouwen in traditionele klederdracht op de klanken van de doedelzak. Overdag zijn er allerlei activiteiten, zoals optochten, Bretonse spelen, lessen in de Bretonse dans en culinaire demonstraties. ’s Avonds zijn er concerten en optredens. Traditie in een modern jasje!

Kunst op onverwachte plekken

Jaarlijks vindt in het dorpje La Gacilly het grootste openluchtfotofestival van Frankrijk plaats. Tot 30 september 2017 worden in dit charmante dorpje foto’s tentoongesteld in het thema “I Love Africa”. Een route door het dorpje is uitgestippeld, waarbij direct de schoonheid van La Gacilly, bakermat van het merk Yves Rocher, wordt ontdekt.

De hoofdstad Rennes wordt van 5 tot en met 9 juli 2017 omgetoverd tot één groot straattheater tijdens Les Tombées de la Nuit. Op onverwachte plekken in de stad vinden ontmoetingen plaats tussen bezoekers en kunstenaars. Denk aan een popgroep in het Operagebouw, een spookachtige kermis op een schoolplein of een toneelstuk op het dak van een gebouw.

In de zomermaanden vindt in de omgeving van Pontivy een andere unieke ontmoeting plaats, namelijk die van hedendaagse kunst met religieus erfgoed. Tijdens Art dans les Chapelles krijgen kunstenaars in een twintigtal kapelletjes de gelegenheid moderne kunstwerken te ontwerpen, geïnspireerd op deze godsdienstige gebouwen. Via de speciale fietsroute is het niet alleen genieten van de cultuur, maar ook van de omliggende natuur.

Swingen in Vannes

Van 23 tot en met 30 juli 2017 swingt de stad Vannes tijdens het festival Jazz en Ville, dat pas in 2016 werd opgericht. Bekende bluesartiesten en grote namen uit de jazzwereld nemen samen met jonge talenten de vestingmuren van de middeleeuwse stad over om het publiek te laten swingen op de geluiden van trompet, percussie en klarinet.

Foto's © Bretagne Toerisme/Emmanuel Berthier/Caroline Ablain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!