Zwemmen in het water van Parijs

Amsterdam, 14 juli 2017 – Wie deze zomer in Parijs de hitte wilt ontvluchten, kan een duik nemen in het Bassin de la Villette. Het water in dit grootste kanaal van de Franse hoofdstad is eindelijk schoon genoeg om te zwemmen, hebben de lokale autoriteiten na verschillende testen laten weten.

Het Bassin de la Villette ligt in het 19e arrondissement in het noordoosten van de hoofdstad. De gracht is in 1808 aangelegd in opdracht van Napoleon Bonaparte om twee andere grachten met elkaar te verbinden, zodat het scheepvaartverkeer sneller door de hoofdstad van Frankrijk kon varen. Al jaren stonden Parijzenaars te popelen om tijdens hete zomers in dit kanaal te kunnen plonzen (wat sommigen ook voor eigen risico hebben gedaan).

Nu is het echter officieel, en kun je zonder risico baantjes trekken in dit stuk open water. Langs de zuidkant, aan de Quai de la Loire, heeft de gemeente in het kanaal drie tijdelijke openluchtzwembaden aangelegd voor deze zomer. Er is een kinderbad met een diepte van 40 centimeter, een tweede bad met een diepte van 1,2 meter en een zwembad van 2 meter diep voor degenen die baantjes willen trekken.

De verwachting is dat zo’n duizend mensen per dag een duik nemen in een van de aangelegde zwembaden, die de hele dag gratis toegankelijk zijn. Het bassin is overigens ook een van de locaties van het Paris Plages zomerfestival, wanneer de kade de uitstraling krijgt van een badplaats met ligstoelen, parasols en palmbomen.

Het openluchtzwembad in het Bassin de la Villette gaat open op 17 juli en blijft in het kanaal liggen tot het einde van de zomer. Er zijn ook kleedkamers, douches en toiletten. Als het een succes is, kun je hier in 2018 weer zwemmen in het water van Parijs. Meer informatie vind je op de website van de stad Parijs: www.paris.fr/baignadevillette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!