Scherp, deze puntige boomhutten in de Italiaanse Dolomieten

Amsterdam, 24 maart 2019 – Slapen in een boomhut staat niet meer synoniem met krakkemikkige en scheve houten bouwsels die tussen de takken balanceren. Boomhutten worden steeds luxer, en vooral dit nieuwe ontwerp in de Dolomieten is bijzonder scherp. In de bergachtige bossen in het noorden van Italië verrijzen puntige boomhutten die niet onderdoen voor een luxe hotel.

Door hun slanke vorm moeten de bergboomhutten naadloos aansluiten op de omgeving, is de gedachte van de gerenommeerde Milanese ontwerper Peter Pichler. Het steile en puntige dak is  bedoeld om de vormen van omringende dennen- en lariksbomen weer te geven. De punten verwijzen ook naar de toppen van de bomen, die altijd groen blijven.

De boomhutten zijn gemaakt van zwart geverfd hout van bomen uit de Dolomieten zelf. De inrichting is van onbehandeld dennenhout, bedoeld voor het creëren van een warme sfeer die contrasteert met de buitenkant. Elke boomhut heeft twee verdiepingen en grote glazen wanden aan de voorkant, waardoor je naar het omringende berglandschap kunt turen.

Het ontbreekt niet aan comfort in de boomhutten, die een oppervlakte hebben van 35 tot 45 vierkante meter. Beneden is een woonkamer met een badkamer, boven het slaapgedeelte en nog een kleine badkamer. Deze boomhutten midden in de natuur zijn natuurlijk ook duurzaam. Elke boomhut heeft een tank voor het verzamelen en hergebruiken van regenwater en geothermische warmtepompen zorgen voor verwarming in de koude wintermaanden.

Met de bergboomhutten hoopt de ontwerper dat gasten meer contact maken met de natuur. Slow travel is dan ook het motto bij een verblijf in deze bijzondere boomhutten. Het ontwerpbureau van Peter Pichler zorgde al eerder voor spraakmakende architectuur, zoals de ‘Looping Towers’ in het Nederlandse Maarssen. Het is nog niet bekend wanneer je terecht kunt in de puntige boomhutten in de Dolomieten. Hou daarvoor de website in de gaten: www.peterpichler.eu

Foto's © Peter Pichler Architecture, Milaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!