Je kunt nu mee met ‘s werelds eerste chocoladecruise

Amsterdam, 14 november 2019 – Chocoholics opgelet: je kunt nu mee met ‘s werelds eerste chocoladecruise! In april 2020 kun je in Italië een 8-daagse cruise maken in de Middellandse Zee die volledig gewijd is aan chocolade, chocolade en… chocolade. Is dat geen droom die uitkomt voor liefhebbers van deze onovertroffen bruine lekkernij?

Tijdens de chocoladecruise van Costa Cruises kun je je onder meer verheugen op chocoladeproeverijen, workshops chocolade maken onder leiding van meester-chocolatiers en presentaties van chocolade-experts. Je leert chocolade te combineren met wijn, grappa’s en andere gerechten, je kunt dineren met chocoladecocktails en chocoladefonteinen en alle menu’s zijn doordrenkt en geïnspireerd op het goddelijke goedje.

Tijdens het aanmeren in de havens kun je excursies maken naar chocolademusea en andere choco-attracties. Aan boord van het schip wordt een heuse chocoladesculptuur gemaakt en op elke kamer ligt een welkomstpakket dat bestaat uit, jawel, chocolade. Tenzij je anti-cruises bent, is dit vaartochtje met tonnen chocolade eigenlijk wel iets dat chocoholics op hun bucketlist moeten hebben staan 🙂

Voor de chocoladecruise werkt rederij Costa Cruises samen met het Eurochocolate Festival, het grootste chocoladefestival ter wereld dat elk najaar plaatsvindt in het Italiaanse Perugia. De cruise vertrekt op 16 april 2020 vanuit  Civitavecchia, een havenstad ten noordwesten van Rome. Onderweg zal je aanmeren in Genua, Barcelona, Palma de Mallorca, Malta en Catania. In Barcelona staat bijvoorbeeld een bezoek aan het Chocolademuseum op het programma.

De chocoladecruise vindt plaats op het cruiseschip Costa Pacifica, waarop plaats is voor 3780 gasten. Aan boord heb je ook het gebruikelijke ‘saaie’ aanbod wat je bij zowat elke cruise tegenkomt, zoals entertainment, een zwembad en onbeperkte buffetten. Ben je een op-en-top chocoladeliefhebber? Kijk voor meer informatie (en gebruik Google Translate) op de website: www.costacrociere.it

Foto's © Depositphotos.com/costinc79; Costa Cruises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!