Het Italiaanse eiland Elba geeft je geld terug als het regent

Amsterdam, 9 februari 2020 – Het is flink balen als je vakantie in het water valt, terwijl je hoopte wat zonnestralen op te pikken. Op het Italiaanse eiland Elba willen ze dat toeristen niet langer chagrijnig naar huis gaan als de hemel openbreekt. Mocht je hier in mei en de herfst met regen te maken krijgen, dan geven ze je geld terug!

Veertien hotels en campings op het eiland hebben zich aangesloten bij ‘Elba No Rain’, een ludiek initiatief van het lokale VVV-kantoor om meer toeristen te trekken in het voorjaar en het najaar. Je krijgt je volledige bedrag terug van je overnachtingen als het langer dan 2 uur regent tussen 10.00 uur ‘s ochtends en 20.00 uur ‘s avonds.

De terugbetalingsregeling geldt in de maand mei en van 15 september tot en met 31 oktober. ,,Regen in mei is zeldzaam op het eiland, maar het kan nog steeds voorkomen”, zegt het toeristenkantoor. ,,Maar op Elba is regen geen probleem meer!” In de ‘regenmaanden’ gelden speciale tarieven van de deelnemende hotels. Je moet ze e-mailen om de prijzen op te vragen en te boeken.

Elba is dus een leuke bestemming als je van een gokje en een goedkope vakantie houdt: goed de weersvoorspellingen voor de lange termijn in de gaten houden en op het laatste moment boeken! Ook zonder zon is er namelijk genoeg te doen op dit mediterrane eiland door de kust van Toscane in Italië.

Naast de prachtige stranden staat het eiland bekend om zijn indrukwekkende forten en zijn mineraalrijke modderbaden. En er is genoeg geschiedenis te ontdekken, als je weet dat Napoleon ooit naar het eiland is verbannen. Ook kun je er wandelen en fietsen door de mooie natuur en rond Monte Capanne, de hoogste berg van Elba (neem je regenjas voor de zekerheid mee). Wil je meer weten over Elba No Rain, kijk op de website: www.visitelba.co.uk

Foto's © depositphotos.com/Masterlu; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!