Het diepste zwembad ter wereld in Padua, Italië

Diepste zwembad ter wereldAmsterdam, 2 juli 2014 – Reizigers met kleine kinderen kunnen het Terme Millepini Hotel in Italië beter mijden. Daar is het diepste zwembad ter wereld geopend, met de futuristische naam Y-40. Op het diepste punt is het zwembad maar liefst 40 meter diep. Ter vergelijking: de Westerkerk in Amsterdam is ruim 80 meter hoog.

In het bad zit dan ook een ongelofelijke hoeveelheid water: 4300 kubieke meter. Dat is heel wat meer dan het Nemo 33-zwembad in de Belgische hoofdstad Brussel, dat tot dusverre het record van ‘s werelds diepste zwembad op zak had. Het Italiaanse zwembad is 21 meter breed en 18 meter lang.

Het hotel heeft de enorme diepe kuil niet gegraven voor zwemmers en die een paar baantjes willen trekken, maar voor duikers. Het zwembad is ideaal om te oefenen om op diepte te duiken. Speciaal daarvoor zitten er ook wat bijzondere hoekjes in, die moeten doorgaan voor inhammen en grotten. Een wetsuit is niet nodig, de temperatuur van het water is een heerlijke 32 tot 33 graden Celsius.

Het bad maakt deel uit van het 4-sterrenhotel Terme Millepini, vlakbij Padua in Noord-Italië. Een arrangement van 2 dagen en 1 nacht met gebruik van de Y-40 is er vanaf € 129. Je kunt eventueel ook onderwater trouwen. Meer informatie vind je op www.millepini.it en www.y40.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!