Huur een heel Italiaans eiland voor jezelf via Airbnb

Airbnb eiland in ItaliëAmsterdam, 13 september 2020 – Als je op zoek bent naar een afgelegen plek tijdens de coronapandemie, moet je snel kijken op Airbnb. Daar kun je een heel Italiaans eiland voor jezelf huren, in de buurt van Venetië. Extra bijzonder is dat een vakantie op dit eiland voor iedereen is weggelegd.

Valle Falconera is een prachtig privé-eiland van 50 hectare in de Venetiaanse lagune, vlakbij het Italiaanse dorp Cavallino-Treporti. Naar Venetië zelf is het maar een klein stukje varen. Op het eiland zelf heb je de beschikking over een charmante roze-kleurige boerderij met zeven slaapkamers en drie badkamers, voor in totaal 16 personen.

Je hebt de hele boerderij en het eiland voor gemiddeld € 573 per nacht. Als je genoeg familieleden of vrienden om je heen verzameld, ben je per persoon slechts € 35 kwijt. Het is wel handig om te checken of iedereen geen klachten heeft, anders zit je daar straks midden in een corona-uitbraak op een afgelegen idyllische plek.

Het grote voordeel is dat het eiland lekker afgesloten is van de buitenwereld (als iedereen klachtenvrij is). Het eiland is de ideale omgeving om te wandelen, van de buitenlucht te genieten en tussen de bomen door het water van de Venetiaanse lagune te zien schitteren. Met een beetje geluk kun je er zelfs roze flamingo’s spotten, die vooral in de lente en de herfst waden in het omringende water. Je kunt er honing proeven van het eiland of oesters die in de lagune zijn opgevist.

Airbnb eiland in Italië en corona

Dit eiland in Italië is uitermate geschikt voor een coronaproof vakantie, maar het is zelfs niet erg om je in deze omgeving te belonen met twee weken vrijwillige quarantaine. Het is de perfecte plek voor een digitale detox, even zonder wifi, stress, volle agenda’s en andere verschijnselen van de moderne beschaving. Dat is ook de gedachte van de gastvrouw Anna Sarzetto, die de boerderij van haar oma heeft opgeknapt en via Airbnb aanbiedt voor vakantieverhuur.

Airbnb boerderij op eiland in Italië

Mocht je hier willen verblijven, dan zal de gastvrouw je per boot ophalen vanaf de kerk van Cavallino-Treporti. Na een boottochtje van 8 minuten heb je het eiland voor jezelf. Uiteraard wordt het hele landgoed na elke gast ontsmet, zolang het verdoemde coronavirus nog niet de wereld uit is. Bekijk voor meer informatie de advertentie op Airbnb: www.airbnb.nl

Foto's © Island Falconera/Airbnb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!