Coronacrisis: vanaf 3 juni mag je weer op vakantie naar Italië

Amsterdam, 31 mei 2020 – Vanaf 3 juni mag je weer op vakantie naar Italië. Het eerste Europese land waar het coronavirus wild om zich heen sloeg, stelt zijn grenzen weer open voor toeristen. Het betekent echter niet dat je als vanouds van la dolca vita kunt genieten komende zomer.

Er gelden talloze coronamaatregelen en de mogelijkheden om naar Italië zijn nog beperkt, al zullen die geleidelijk aan wel voor uitgebreid de komende tijd. Hutjemutje staan rond de Trevifontein in Rome zal er voorlopig niet bij zijn, maar misschien is dit wel een uitgelezen kans om plekken te bezoeken waar het normaal gesproken geen doorkomen aan is. Venetië bezoeken zonder massa’s toeristen, hoe bijzonder is dat?

Mogelijkheden om te reizen naar Italië

KLM heeft in mei al de vluchten hervat naar Rome en Milaan, binnenkort komen daar ongetwijfeld meer Italiaanse bestemmingen bij (check de website van KLM). Het is nog niet bekend wanneer Transavia weer op Italië gaat vliegen (check de website van Transavia). Let er op dat een mondkapje verplicht is aan bood van vliegtuigen.

Wil je met de auto op vakantie naar Italië? Dan moet je door verschillende andere landen rijden. De kans is groot dat Frankrijk vanaf 15 juni weer opengaat voor toeristen. Zwitserland heeft al aangekondigd vanaf 15 juni de grenzen weer te openen. Wat Duitsland en Oostenrijk gaan doen, is nog niet precies bekend. Internationale treinen rijden met een aangepaste dienstregeling. Check hiervoor de website van NS International.

De belangrijkste coronamaatregelen in Italië op een rij

Voor de coronasituatie in Italië zelf hebben we de belangrijkste maatregelen op een rij gezet die gelden vanaf 3 juni 2020, zoals die aangekondigd zijn door de Italiaanse overheid. Check voor de laatste informatie de website van het Toeristenbureau van Italië, want de omstandigheden kunnen snel veranderen:

► Buitenlandse toeristen uit de Europese Unie zijn vanaf 3 juni weer welkom in Italië. Je hoeft bij aankomst niet verplicht in quarantaine. Sommige regio’s kunnen echter gesloten blijven of worden als daar weer veel nieuwe coronabesmettingen zijn.

► Alle accommodatie mag weer open zijn, zoals hotels, bed & breakfasts en campings. Dat mag alleen als gasten afstand kunnen houden van minimaal 1 meter.

► Musea, monumenten, parken en andere bezienswaardigheden mogen open zijn, met 1 meter afstand tussen de bezoekers. Het is raadzaam online te reserveren.

► Restaurants, bars, pubs, koffietentjes, ijssalons en dergelijke mogen open zijn, mits voldoende maatregelen zijn genomen om nieuwe bestemmingen te voorkomen.

► Strandresorts en openbare stranden mogen open zijn, maar wel met een maximaal aantal bezoekers en voldoende afstand tussen de gasten.

► Vanaf 15 juni mogen theaters, concertzalen en bioscopen weer open. Maximaal 1000 toeschouwers voor buitenshows en maximaal 200 mensen voor voorstellingen binnen, met een afstand van minimaal 1 meter tussen bezoekers.

► Het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer, in winkels en op andere plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen. Kinderen onder de 6 jaar zijn uitgesloten van deze verplichting.

► Buitensporten en fysieke activiteiten zijn toegestaan, waarbij een minimale afstand van 2 meter geldt.

► Voor het reizen met trein, tram, bus en metro kunnen elk moment beperkingen worden opgelegd om te voorkomen dat teveel mensen gebruikmaken van het openbaar vervoer.

► Cruises met passagiersschepen zijn vooralsnog niet toegestaan in Italië.

► De opening van wellness centra en spa’s is vooralsnog niet toegestaan in Italië.

Let er op dat de verschillende regio’s in Italië ook nog hun eigen maatregelen kunnen nemen. Op www.italia.it staat een overzicht met links naar de coronapagina’s van de verschillende provincies. Wil je weten in welke andere landen je terecht kunt? Lees hier wanneer en waar je vakantie kunt vieren na de lockdown.

Foto © depositphotos.com/bennymarty; Pixabay/KevinSchmid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!