Dit kasteel in Italië kun je huren voor slechts € 100

Amsterdam, 18 november 2018 – Heb je altijd eens gedroomd van je eigen sprookjeskasteel? Voor een spotprijsje kun je in Italië een paar dagen even kasteelheer of kasteeldame spelen. Het middeleeuwse kasteel Roccascalegna in het midden van Italië is namelijk te huur voor slechts € 100 per nacht.

Voor deze prijs heb je het hele kasteel van 700 vierkante meter voor jezelf. Je kunt het gebruiken voor een romantisch uitje, maar beter nog voor feesten, verjaardagen, bruiloften en jubilea. Je hebt de beschikking over alle kamers, inclusief de eetzalen, een kapel, binnentuinen en de voormalige kerkers en martelkamers. Het Roccascalegna-kasteel ligt op een prachtige plek bovenop een heuvel, omringd door gaarden met olijfbomen.

Waarschijnlijk is het kasteel in de regio Abruzzo rond 1320 gebouwd. De laatste jaren is het middeleeuwse bouwwerk flink gerestaureerd om het gehucht Roccascalegna meer allure te geven. Het kasteel was eeuwenlang verlaten en werd langzamerhand een ruïne waar vooral schapen en zwerfhonden de nacht doorbrachten.

Door de lage prijs voor een overnachting hoopt de gemeente de lokale economie nieuw leven in te blazen en het dorp op de kaart te zetten. Net als veel andere Italiaanse dorpen kampt Roccascalegna met wegtrekkende inwoners die hun geluk en toekomst elders zoeken. Geld verdienen is niet het hoofddoel, vertelde burgemeester Domenico Giangiordano tegen CNN Travel.

Het nadeel is een beetje de bereikbaarheid. Je kunt de locatie alleen te voet bereiken, wandelend over oude ezelspaden die gemaakt zijn van ruwe stenen. Hou daar wel een beetje rekening mee als je op pumps of hoge hakken naar het spetterende trouwfeest wil gaan. De burgemeester is eventueel wel bereid te helpen met de aanvoer van drank en hapjes.

Ook is er het verhaal van de onthoofde kasteelbewoner. Baron Corvo de Corvis woonde vroeger in het kasteel en dwong het middeleeuwse recht af om te slapen met alle jonggehuwde dorpsmeisjes. Een boze echtgenoot pikte dit niet en stak de baron dood. Volgens de overlevering bevindt de geest van de baron zich nog steeds in het kasteel en beweegt hij zich voort als een spookachtige verschijning in de kelders, de gevangenistoren en de kerkers.

Als je dit allemaal niet deert, krijg je er wel een ongeëvenaarde en supergoedkope ervaring voor terug. Voor reserveringen kun je mailen of bellen met +39 335 876 7589 of castellomedievaleroccascalegna@gmail.com. Dit is de website van het kasteel: www.castelloroccascalegna.com

Foto's © Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!