Met de Oriënt Express van Amsterdam naar Venetië

Oriënt Express Amsterdam VenetiëAmsterdam, 7 maart 2021 – In glimmende rijtuigen met dikke tapijten, houten compartimenten en chique gedekte tafels naar Venetië reizen: het kan weer! Vanaf de zomer van 2021 kun je met de legendarische Oriënt Express van Amsterdam naar Venetië boemelen. Het is een van de meest romantische treinreizen die er bestaan, waarbij je volledig in de watten wordt gelegd.

Het is een initiatief van de Belmond hotelgroep, die de luxe Oriënt Express al langer liet rijden van Londen naar Venetië. Voor dit jaar zijn er enkele nieuwe routes in Europa aan toegevoegd. Een van die treinreizen verbindt dus ‘het Venetië van het Noorden’ met het ‘Amsterdam van het Zuiden’ – als je kijkt naar de grachten en bruggen.

Oriënt Express

De tweedaagse treinreis doet de romantiek herleven van het reizen per trein. Leun achterover terwijl je met een glas champagne het afwisselende landschap voorbij ziet glijden, van akkers en dorpen tot groene heuvels en besneeuwde bergtoppen. In het prachtig gerestaureerde restauratierijtuig mag je je opwachting maken voor een 3-gangenlunch of uitgebreid 4-gangendiner. Slapen doe je in een knusse hut die ingericht is in de stijl van de jaren ’20.

Stop elegante kleding in je bagage

De hele treinreis doet glamourachtig aan, heel wat anders dan de overvolle NS-treinen die je misschien gewend bent. Je bent nooit ‘overdressed‘, dus elegante kleding is verplicht als je aanschuift aan het diner. Een vette bankrekening is ook wel handig, want voor deze nostalgische treinreis ben je minstens € 3000 kwijt (en dat is dus alleen een enkele reis).

Ondanks de forse prijs moet je er vroeg bij zijn, want treintickets zijn snel uitverkocht. Overigens kan het verdoemde coronavirus nog een spelbreker zijn, want bij aanhoudende reisbeperkingen gaat de treinrit niet door.

Oriënt Express Amsterdam

De oorspronkelijke Oriënt Express reed vanaf 1883 van Parijs naar de Turkse stad Istanbul. Het was altijd al een luxe treinreis, geassocieerd met tijdloze verwennerij, geheimzinnige affaires en spannende moordintriges (tip: lees het boek van Agatha Christie erover, Murder on the Orient Express).

In 1977 kwam een einde aan de verbinding naar Istanbul, maar voor veel geld kun je de beroemde treinreis nu herbeleven. Voor meer informatie over de Oriënt Express van Amsterdam naar Venetië kun je kijken op de website van Belmond: www.belmond.com

Oriënt Express treinreis

Foto's © Belmond Hotels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!