Met Transavia kun je nu naar Brindisi vliegen

Amsterdam, 3 februari 2019 – Vergeet even het massaal bezochte Florence of Venetië – hoe mooi die Italiaanse steden ook mogen zijn. Heb je weleens gedacht aan Brindisi, het voor veel Nederlanders ‘onbekende pareltje’ in de hak van Italië?

Deze stad aan de Adriatische Zee is binnenkort een stuk makkelijker te bereiken voor een zonnige stedentrip. Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt vanaf 23 februari 2019 twee keer per week vanuit Rotterdam Airport naar Brindisi, een vlucht van ongeveer 2½ uur. Tot nu toe kon je alleen vanuit Eindhoven met Ryanair naar Brindisi vliegen.

Brindisi heeft natuurlijk nog niet de allure van steden als Rome en Venetië, maar de stad is volgens Transavia wel duidelijk in opkomst. ,,Was het hier vijftien jaar geleden na 21.00 uur meestal uitgestorven op straat, tegenwoordig is het er ook ‘s avonds gezellig druk. En waar op de boulevard voorheen vooral toeterende auto’s voorbij raasden, is het nu een voetgangersgebied met palmbomen.”

Op de boulevard kun je vrijwel de hele dag door heerlijk flaneren en genieten van het fraaie uitzicht. Er zijn bankjes, restaurants en cafés met leuke terrasjes waar je tot in de late uurtjes naar de voorbij slenterende mensen kunt kijken. De inwoners van Brindisi wandelen namelijk graag en begroeten elkaar dan meestal uitbundig met Ciao Isabella! of Ciao Fransesco!

Brindisi is een stad in de regio Puglia die bekendstaat om z’n boulevard met palmbomen, prachtige haven en historische gebouwen. Door het helderblauwe water en de witte zandstranden wordt deze streek ook wel ‘De Malediven van het zuiden’ genoemd. Langs de kustlijn liggen peperdure jachten, zeilboten, kleine vissersschepen, catamarans en imposante cruiseschepen rij aan rij in het water. Ook vertrekken vanuit Brindisi veerboten naar Griekenland.

Tweeduizend jaar geleden al was Brindisi de plek waar veel Romeinse schepen aan wal lagen en koers zetten richting de kolonies. In deze Italiaanse stad kom je het verleden nog op vrijwel elke hoek van de straat tegen. Het oude centrum is rijk aan smalle steegjes en historische panden. Veel vakantiegangers eten tenminste één keer tijdens hun trip in één van de thuisrestaurantjes hier, waar de bewoners een echte Puglia-maaltijd op tafel zetten. Orechiette bijvoorbeeld, wat zoiets betekent als ‘oortjes’. De typische pasta uit deze streek dankt z’n naam aan de vorm, zoals je misschien al had geraden.

In Brindisi vind je verder bijzondere middeleeuwse kerken. Santa Maria del Casale is al meer dan 700 jaar oud en kent verschillende bouwstijlen, van Romaans tot Byzantijns. In het hart van de stad staat de kathedraal Duomo Brindisi, gebouwd in de twaalfde en dertiende eeuw en na een aardbeving in 1743 weer in ere hersteld. Ben je te porren voor Griekse oudheden? Bezoek dan zeker ook het archeologisch museum van de stad, gelegen aan de Piazza Duomo.

De rechtstreekse verbinding naar Brindisi is voor Transavia de tweede in deze regio. De luchtvaartmaatschappij vliegt namelijk al dagelijks tussen Amsterdam Schiphol en Bari, dat zo’n 100 kilometer verderop ligt. Tijdens de wintermaanden kun je vanaf € 35 naar Brindisi vliegen. Vanaf april is dat € 49 voor een enkele reis. Wil je een stedentrip maken naar Brindisi? ► Boek hier een goedkoop vliegticket met Transavia

Foto's © Transavia; Pixaybay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!