Waarom je kerst dit jaar in Luxemburg moet vieren

Amsterdam, 17 november 2022 – Ieder jaar vertrekken weer hordes Nederlanders naar onze oosterburen met kerst. Duitsland is in de winter namelijk een ontzettend populaire bestemming vanwege de vele sfeervolle kerstmarkten. Maar wellicht is dit jaar Luxemburg wel de nieuwe hotspot met kerst! Net zo dichtbij en even gezellig. Luxemburg Stad pakt dit jaar groots uit met een programma bomvol activiteiten.

Op 18 november trapt de stad af met de opening van The Winterlights Festival. Dit festival vindt plaats tot in het nieuwe jaar op 8 januari. Wat kun je verwachten van The Winterlights Festival? Kerstmarkten, muziek, hapjes, drankjes en heel veel sfeer! Op Place d’Armes staat een grote traditionele kerstboom met daarnaast een van de grootste kerstmarkten. Maar ook op Place de la Constiution en Place de Paris vind je veel versierde kerstkraampjes.

Verder kun je naar het beroemde Lëtzebuerger Adventscircus en de kinderen zullen zich prima vermaken bij het speciale Winterkids programma. Bovendien kun je voor kerstinkopen goed terecht in Luxemburg. Vanaf 27 november zullen namelijk vier opeenvolgende zondagen de winkels geopend zijn.

Daarnaast is er trouwens wel minder verlichting aanwezig in de stad dan normaal. Hier heeft de stad voor gekozen om rekening te houden met duurzaamheid en de huidige ontwikkelingen rondom energie. Dit doet echter niks af aan de gezellige sfeer op het festival. Ben jij nog op zoek naar een citytrip deze koude dagen? Ga dan naar Luxemburg Stad!

Luxemburg Stad

Wanneer je The Winterlight Festival in Luxemburg stad bezoekt kun je tegelijkertijd de stad zelf ontdekken. Luxemburg is een groene stad met zowel diepe valleien als steile kliffen. De stad is niet groot waardoor alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. Perfect voor een citytrip dus. Verder staat de historische binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Geschiedenis, kunst, cultuur en natuur komen hier samen. Ontdek de stad en proef gelijk de gezellige sfeer van de feestdagen in Luxemburg stad!

Luxemburgse Sinterklaas

Aan het begin van de maand december is er ook al veel te vieren in de stad. Op 4 december komt Kleeschen namelijk aan in Luxemburg Stad. Je zou hem kunnen zien als een soort Luxemburgse Sinterklaas. Hij ziet er namelijk hetzelfde uit en brengt de kinderen ook zoetigheid en cadeaus. Kleeschen bezoekt de stad samen met zijn partner Old Man Whipper en zijn engelen. Old Man Whipper loopt rond met een roe en deelt takjes uit aan kinderen die zich slecht hebben gedragen. Ook in Luxemburg krijgen de kinderen op de nacht van 5 op 6 december cadeaus van Kleeschen.

Foto’s © Alfonso Salfueiro/LFT; Shutterstock.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, ik ben Elisa van Hengstum, 23 jaar en ik woon in Utrecht. Reizen is mijn favoriete hobby en ik heb nog een hoop bestemmingen op mijn bucketlist staan. Wanneer ik mijn Master Communication Science in Amsterdam heb afgerond wil ik dan ook gelijk naar Australië en Nieuw-Zeeland om hier een mooie rondreis te maken.