Brabantse Wal is Wandelroute van het Jaar

Brabantse Wal wandelrouteAmsterdam, 9 februari 2013 – Een wandeltraject van 112 kilometer door het landschap van de Brabantse Wal in West-Brabant is zaterdag op de Fiets- en Wandelbeurs in de Amsterdamse RAI uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2013. De route voert langs de steilranden in die regio; van abrupte overgangen van hoger gelegen zandgronden naar lager gelegen zeekleipolders. Begin en eindpunt van het traject is Bergen op Zoom.

De route voert langs ,,een van de mooiste en interessantste fenomenen van Nederland”, oordeelde de jury. De prijs gaat naar de Stichting Wandelnet in Amersfoort, die de wandeling heeft beschreven in de gids ‘De Brabantse Wal – Streekpad 17’. Volgens de jury valt de gids op ,,door het nagenoeg perfecte topografische kaartwerk en de duidelijk zichtbare markeringen”.

Wel plaatst de jury kanttekeningen bij de keuze om op enkele punten bestaande varianten van een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) niet te volgen, ,,met als consequentie dat de wandelaar enkele keren een veel minder aantrekkelijk tracé – vaak ook nog verhard – moet volgen”. Ook de coverfoto en achterpagina van de gids kunnen volgens de juryleden beter.

De wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren. Gidsen over wandelroutes in Nederland en Vlaanderen konden naar de onderscheiding meedingen. De vakantiebeurs voor fietsers en wandelaars is zaterdag 9 en zondag 10 februari te bezoeken in de RAI in Amsterdam.

Foto © VisitBrabant.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!