Alpe Adria Radweg is Fietsroute 2015

Fietsroute van het Jaar 2015Amsterdam, 23 januari 2015 – De Alpe Adria Radweg in Oostenrijk en Italië is de Fietsroute van het Jaar 2015. Dat heeft de jury bepaald van de Fiets en Wandelbeurs, het jaarlijkse evenement voor buitensportliefhebbers dat 31 januari aftrapt in de RAI in Amsterdam.

De Alpe Adria Radweg, ofwel Ciclovia Alpe Adria in het Italiaans, is 410 kilometer lang en loopt van de Mozartstad Salzburg in Oostenrijk naar het Italiaanse Grado aan de Adriatische kust. Grado heeft een Oostenrijks verleden: niemand minder dan keizer Franz Josef gaf de opdracht dat de oude romaanse stad een badplaats moest worden.

De route gaat voor het overgrote deel over vrijliggende fietspaden. Een deel is een combinatie van de bestaande routes Tauern Radweg en de Drau Radweg. Het traject in Italië is voornamelijk nieuw en gaat in de Alpen over een voormalige spoorweg. Ondanks het feit dat deze route over de Alpen gaat, is de Alpe Adria Radweg niet zwaar.

De Alpe Adria Radweg is na een testrit gekozen uit 12 recente of recent gewijzigde routes op basis van criteria als bewegwijzering, kwaliteit wegdek en originaliteit van het thema. De jury waardeerde het bijzonder dat de grensoverschrijdende Alpa Adria Radweg het resultaat is van een nauwe samenwerking tussen diverse regio’s in verschillende landen.

Wil je meer weten over de fietsroute, kijk dan op www.alpe-adria-radweg.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!