Je kunt straks met de nachttrein op wintersport naar Oostenrijk

TUI Ski Express OostenrijkAmsterdam, 28 augustus 2022 – Misschien kijk je al uit naar een wintersportvakantie naar Oostenrijk, nu de zomervakantie bijna voorbij is. De auto en het vliegtuig kun je dan links laten liggen, want komende winter rijdt er een nieuwe nachttrein naar populaire Oostenrijkse wintersportgebieden. Van 23 december tot en met 31 maart brengt de TUI Ski Express je rechtstreeks van Amsterdam en Utrecht naar zes wintersportplaatsen in de Oostenrijkse Alpen.

Je zit met vrienden en familie in een treincoupé, speelt een spelletje, drinkt een drankje en dommelt langzaam in als je bed is opgemaakt. Ondertussen rijdt de trein in de nacht naar je skibestemming. Je vertrekt op vrijdagavond vanaf Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal en wordt zaterdagochtend uitgerust wakker in de bergen.

Treinreis mét skipas en accommodatie

Je kunt die dag meteen skiën, want je krijgt er een 6-daagse skipas bij als je een treinreis boekt. Ook 8-daagse accommodatie is inbegrepen bij de TUI Ski Express nachttrein. Op de terugweg vertrek je op zaterdagavond, na nog een lekkere dag skiën. Daarna kom je zondagochtend weer aan in Nederland. Met de nachttrein kun je reizen naar de populaire Oostenrijkse wintersportbestemmingen Gerlos, Zell am See, Söll, Niederau, Kirchberg en Westendorf.

Een wintersportvakantie met de TUI Ski Express begint vanaf € 719
Boek hier je nachttrein naar je wintersportbestemming in Oostenrijk

De TUI Ski Express is een project van reisorganisatie TUI en GreenCityTrip. Ze lanceren de nachttrein omdat vakantiegangers steeds meer behoefte hebben aan het reizen per trein. Een treinrit is duurzaam en veel comfortabeler dan een vermoeiende autorit. Door het skippen van het vliegtuig mijdt je bovendien de aanhoudende chaos op Schiphol en andere luchthavens.

TUI Ski Express naar Oostenrijk

Wintersporters willen met de nachttrein

Uit onderzoek onder TUI-klanten blijkt dat slechts 8 procent nu met de trein naar het wintersportadres reist, maar dat 87 procent interesse heeft in een rechtstreekse treinverbinding. Dat geldt zowel voor jongere als oudere reizigers, en voor zowel stellen als gezinnen. Ook een recent onderzoek van de Nederlandse Ski Vereniging geeft aan dat veel wintersporters de auto graag verruilen voor de trein.

Nachttrein TUI Ski Express

Tegelijkertijd kan de Europese infrastructuur voor internationale treinen nog wel wat uitbreiding en modernisering gebruiken, aldus TUI. Maar de reisorganisatie kijkt liever naar de mogelijkheden dan naar de hobbels op het treintraject. ,,Vakantiegangers willen vooral comfortabel en gemakkelijk reizen, het is aan ons om dat bij elkaar te brengen”, aldus algemeen directeur Arjan Kers van TUI Nederland. ,,En het moet niet blijven bij goede intenties en mooie woorden, maar we moeten onze reizigers een concreet aanbod doen.”

Drie soorten coupés in de nachttrein

De trein vertrekt om 17.30 uur vanaf Amsterdam Centraal en rijdt via Utrecht Centraal om 18.10 uur rechtstreeks naar Oostenrijk. De trein wordt in de Oostenrijkse plaats Wörgl gesplitst. Daarna gaat de ene helft richting Tirol en het andere deel naar het Salzburgerland, afhankelijk van je bestemming.

Coupé in TUI Ski Express

Je complete skiuitrusting mag mee zonder extra kosten. Je kunt kiezen uit drie soorten coupés, met drie, vier of vijf slaapplaatsen. Het meest luxe is de klasse comfort privé, met drie bedden en eigen wastafel. Meer informatie over de nieuwe nachttrein naar Oostenrijk vind je op de website van TUI: www.tui.nl

Foto's © TUI/Shutterstock.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!