Oostenrijk krijgt snelste skilift

Jochbahn skiliftAmsterdam, 9 september 2015 – Heb je geen geduld als je op de lange latten staat, dan moet je voor je volgende wintersportvakantie afreizen naar Oostenrijk. In het dorp Brixen im Thale in de Kitzbüheler Alpen opent deze winter de snelste skilift ter wereld.

De Jochbahn in het skigebied SkiWelt belooft 3000 mensen per uur omhoog te brengen met een snelheid van 6 meter per seconde, oftewel 2,16 kilometer per uur. Dat lijkt mee te vallen, maar voor een stoeltjeslift is dat heel snel! Tot nu had de lift een snelheid van 2,4 meter per seconde.

De moderne en duurzame lift die deels op zonne-energie draait, legt ruim de dubbele afstand af van de oude sleeplift. De stoeltjes in de 8-persoons skilift hebben verwarming, extra vering en beschermingskappen tegen gure wind en felle zon. De nieuwe lift met in totaal 75 ‘fauteuils’ is het hele seizoen voor skiërs beschikbaar.

SkiWelt is een populair skigebied in Oostenrijk, waar ook snowboarders ruimschoots aan hun trekken komen. Het is een van de grootste skigebieden in het land, met 280 kilometer aan skipistes, 90 liften en 77 berghutten. Meer informatie vind je op www.skiwelt.at

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!